22.2 C
Athens

Τότεναμ – Τσέλσι 2-0: Πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι και την άφησε στο -14 από την 4η θέση (vid)

Με ένα τρομερό σουτ του Σκιπ και το 20ό γκολ του Κέιν, η Τότεναμ εδραιώθηκε στην 4η θέση και άφησε στο -14 τη θλιβερή Τσέλσι που δεν έχει καμία πιθανότητα (ειδικά με αυτή την εικόνα) να βρίσκεται στο Champions League της επόμενης σεζόν

Αν η τετράδα πριν το ντέρμπι με την Τότεναμ έμοιαζε με… βουνό για την Τσέλσι, τότε από το απόγευμα της Κυριακής (26/2) θα πρέπει να θεωρείται σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η Τότεναμ επικράτησε με 2-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι και πανηγύρισε δεύτερη σερί νίκη για να εδραιωθεί στην 4η θέση με αποτέλεσμα η Τσέλσι να μείνει στο -14 από αυτή και ουσιαστικά να αποχαιρετά τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και μπορεί η Τότεναμ να μην έκανε κάτι το εντυπωσιακό, ήταν όμως πιο ουσιαστική και είχε ομοιογένεια απέναντι σε μια ομάδα που έδωσε πολλά λεφτά κι ακόμα δεν κάνει ούτε τα βασικά στον αγωνιστικό χώρο.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν με ένταση, φάουλ, σκληρά μαρκαρίσματα και… νεύρα. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κάποια (ακίνδυνα) σουτ του Ζοάο Φέλιξ και τίποτα περισσότερο.

Οι παίκτες του Στελίνι (ο Αντόνιο Κόντε απουσιάζει ακόμα λόγω του χειρουργείου που υποβλήθηκε στην Ιταλία) προηγήθηκαν στο 46ο λεπτό με ένα τρομερό σουτ του Σκιπ έπειτα από τυφλή απομάκρυνση του Κουλιμπαλί και στο 82′ ο Χάρι Κέιν από κοντά πέτυχε το 2-0 με το 20ό του γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σημειώνεται πως μόνο ο Άγγλος φορ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έχουν καταφέρει να σκοράρουν 20 γκολ (τουλάχιστον) στις εννέα τελευταίες σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Τσέλσι έμεινε χωρίς γκολ για τρίτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις και χωρίς νίκη από τις 15 Ιανουαρίου: συνολικά μετρά μόλις μία νίκη σε εννέα παιχνίδια μέσα στο 2023 και βρίσκεται πιο κοντά στην επικίνδυνη ζώνη (10 βαθμοί απόσταση) παρά στην 4άδα!

ΤΟΤΕΝΑΜ (Στελίνι): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λανγκλέ, Έμερσον, Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Ντέιβις, Κουλουσέφσκι (79′ Σον), Ριτσάρλισον (89′ Πόρο), Κέιν

ΤΣΕΛΣΙ (Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (19′ λ. τρ. Φοφανά), Κουλιμπαλί, Τσίλγουελ, Λόφτους-Τσικ (62′ Μάουντ), Έντσο Φερνάντες, Φέλιξ (83′ Μούντρικ), Ζιγές (62′ Ζακάρια), Στέρλινγκ (83′ Ομπαμεγιάνγκ), Χάβερτς

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 24/2

Φούλαμ – Γουλβς 1-1 (64′ Σόλομον / 23′ Σαράμπια)

Σάββατο 25/2

Γουέστ Χαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 4-0 (70′, 72′ Ινγκς, 78′ Ράις, 85′ Αντόνιο)

Έβερτον – Άστον Βίλα 0-2 (63′ πεν. Γουότκινς, 81′ Μπουενδία)

Λέστερ – Άρσεναλ 0-1 (46′ Μαρτινέλι)

Λιντς – Σαουθάμπτον 1-0 (77′ Φίρπο)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (83′ Λέρμα / 15′ Άλβαρες, 29′ Χάαλαντ, 45′ Φόντεν, 51′ αυτ. Μέφαμ)

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ 0-0

Κυριακή 26/2

Τότεναμ – Τσέλσι 2-0 (46′ Σκιπ, 82′ Κέιν)

*Λόγω τελικού του Carabao Cup αναβλήθηκαν τα Νιούκαστλ – Μπράιτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς