17.8 C
Athens

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό δύο φορές με 1-0

Ακόμα και σε μία υποφερτή σεζόν για τα δικά του δεδομένα, φοβούνται και τρέμουν τον Ολυμπιακό. Σε ένα κανονικό Πρωτάθλημα, οι Ερυθρόλευκοι θα βρίσκονταν τώρα στην κορυφή της κατάταξης με 54 βαθμούς. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από την ομάδα. Κανένα παράπονο δεν πρέπει να υφίσταται γιατί ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του παλεύουν και δίνουν τη μάχη τους κόντρα σε όλους και όλα. Ο ΘΡΥΛΟΣ έκανε ένα πλήρες παιχνίδι και πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση, παίζοντας με ένταση και ενέργεια, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον αντίπαλο και αδικείται κατάφωρα από το 0-0 στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό και στα δύο παιχνίδια μέχρι τώρα στη σεζόν με 1-0, δημιουργώντας συνολικά διψήφιο αριθμό κλασικών ευκαιριών. Αυτή είναι η πραγματικότητα και σε όποιον αρέσει. Στη Λεωφόρο, σημειώθηκε η κλοπή της σεζόν με το πέναλτι του Άβιλα στις καθυστερήσεις και στο Καραϊσκάκης με το γκολ του Βρουσάι στο 89′ που δεν μέτρησε μέσω VAR. Αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη κλοπή διαστάσεων για την αγωνιστική περίοδο 2022/23.

Η αλλοίωση Πρωταθλήματος συνεχίζεται και προκαλεί αηδία. Μόνο τα δύο ντέρμπι να βάλουμε (χωρίς τα υπόλοιπα «εξυγιαντικά» που έχουν γίνει και επηρεάσει μία ολόκληρη βαθμολογία), τώρα ο Ολυμπιακός θα ήταν πρώτος στην κατάταξη με 54 βαθμούς ύστερα από 24 αγωνιστικές έναντι 53 των ΑΕΚ (εκκρεμεί το ματς της… μεζούρας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι) και του Παναθηναϊκού.

Είναι συγκινητική η προσπάθεια που καταβάλλει ο Ολυμπιακός, σε μία σεζόν που έκανε λάθη, αλλά δεν παύει να είναι για 16 διαδοχικά ματς αήττητος στη Σούπερ Λιγκ (10-6) και οι αντίπαλοί του να συνεχίζουν να τον φοβούνται και να τον τρέμουν. Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα κανονικό γκολ. Κανένας αντίπαλος δεν διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ, σε μία φάση όπου ο Ελ Αραμπί δεν ακουμπάει καν την μπάλα. Το πρόσφατο ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι (14/1, 2-1) και το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 79′ (το τέρμα της ισοφάρισης), είναι ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς αντιμετωπίζονται ανάλογες φάσεις σε κανονικά Πρωταθλήματα. Το γκολ του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού είχε μετρήσει κανονικά μέσω VAR, καθώς ο Μάρκους Ράσφορντ δεν είχε έρθει σε επαφή με την μπάλα.

Οι Πινιέιρο και Μέλο έκριναν το ντέρμπι στο Καραϊσκάκης. Και η πρόθεση του πρώτου είχε φανεί ξεκάθαρα στο 70′, όταν σταμάτησε αντεπίθεση του Ολυμπιακού με 6 παίκτες έναντι τεσσάρων επειδή ο Κουρμπέλης είχε… κράμπες. Μόνο σε χτύπημα στο κεφάλι έχει το δικαίωμα να πράξει κάτι αντίστοιχο. Απλά να υπενθυμίσω, σχετικά με το επίπεδο της διαιτησίας των Πορτογάλων διαιτητών, ότι στο πρόσφατο Μουντιάλ του Κατάρ η συγκεκριμένη χώρα δεν είχε καν εκπροσώπηση. Δεν μπορώ να το αποδείξω, αλλά είμαι σίγουρος πως η συγκεκριμένη φάση γινόταν στην άλλη πλευρά του γηπέδου, το γκολ θα είχε μετρήσει κανονικά. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να ενοχλεί ολόκληρο τον ερυθρόλευκο οργανισμό. Για την ιστορία, ο σύλλογος είχε ζητήσει ελίτ διαιτητή και έστειλαν τον Πινιέιρο, που στο Πόρτο – Μπενφίκα (21/10/22, 0-1) είχε αφήσει με φριχτά παράπονα τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός και στους δύο αγώνες με τον Παναθηναϊκό. Το βάρος της φανέλας είναι τεράστιο και ο χαρακτήρας αυτής της ομάδας, παντοτινά, μοναδικός. Ο αντίπαλος μπορεί να πανηγυρίζει και αυτήν την ισοπαλία, παίζοντας ένα ματς απλά για να μην το χάσει. Και λίγο έλειψε, με μία ευκαιρία σε όλο το ματς να πάρει προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Σπόραρ.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν ένα δοκάρι (4′) και εννέα ακόμα καθαρές ευκαιρίες για γκολ (34′, 45′, 50′, 52′, 68′, 73′, 75′, 82′, 86′), παίζοντας χωρίς έναν από τους ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές του, τον τραυματία Χάμες Ροντρίγκες. Παρουσιάστηκαν, όμως, ιδιαίτερα αγχωμένοι και πιεσμένοι. Οι τρεις απίστευτες χαμένες ευκαιρίες του Κανός (34′, 52′, 82′), του Μασούρα στο 73′ και του Ελ Αραμπί στο 86′, φανερώνουν έντονη φόρτιση. Μία εξ αυτών, έπρεπε να είχε καταλήξει στα αντίπαλα δίχτυα. Έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Κανός έχει τόσο κακό τελειώματα. Ένας μεσοεπιθετικός με σημαντική παρουσία στα αγγλικά γήπεδα.

Από εδώ και πέρα, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει την προσπάθειά του και να παραμείνει… στενός κορσές στην κορυφή. Με 12 αγώνες, η διαφορά των 5 βαθμών καλύπτεται. Απλά, τώρα, γίνεται πιο έντονη η ανάγκη για αποτέλεσμα μέσα στην έδρα της ΑΕΚ, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόκειται να έχουν… χάρες και να μένει ο αντίπαλος με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό (όπως έμεινε ο Αστέρας Τρίπολης στην έδρα της ΑΕΚ) ή να έχει τέτοια διαιτησία σε εκτός έδρας παιχνίδι, όπου αυτή που είχε ο Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μία διαιτησία ό,τι πρέπει για φιλοξενούμενη ομάδα.

ΥΓ: «Ξυδάκι» για το εκπληκτικό κορεό στο πέταλο των οργανωμένων οπαδών της ΘΥΡΑΣ 7. Πόνεσε και είναι φυσιολογικό. Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο στον Πειραιά, είναι παντού. Σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ας το χωνέψουν, επιτέλους. Καμία Αθήνα δεν τούς ανήκει. Και, προφανώς, καμία Ακρόπολη και κανένας Παρθενώνας.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League