17.1 C
Athens

ΑΕΚ – Αστέρας 2-0: Η αποβολή του Γκαρντάφσκι στο 4′ «σκότωσε» τους Αρκάδες (vid)

Με μια κόκκινη στο 4ο λεπτό που θα συζητηθεί πολύ, η ΑΕΚ βρήκε ανοιχτό δρόμο για να παίξει μονότερμα τον Αστέρα Τρίπολης και να πάρει εύκολη νίκη - Αποχώρησε τραυματίας ο Λιβάι Γκαρσία λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου

Σε μονόλογο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στην OPAP Arena. Η Ένωση πανηγύρισε μια νίκη με 2-0 που ήρθε αρκετά εύκολα αν αναλογιστεί κανείς πως οι Αρκάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 4ο λεπτό λόγω της αποβολής του Γκαρντάφσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα βρήκαν το γκολ νωρίς στο πρώτο μέρος και διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα φτάνοντας και σε δεύτερο γκολ στο 76′ έπειτα από μια διαρκή πολιορκία στην εστία του Παπαδόπουλου. Κλασικές ευκαιρίες δεν δημιούργησαν πολλές, αλλά το τρίποντο ήρθε πριν από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής της Ένωσης πάντως έχει πολλούς λόγους να είναι ανήσυχος λόγω του τραυματισμού του Λιβάι Γκαρσία ο οποίος μάλλον είναι μυϊκός και θα τον θέσει νοκ άουτ από τις επόμενες αναμετρήσεις.

Ο φορμαρισμένος επιθετικός και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον δεξί προσαγωγό και δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, στο 45′ παραχωρώντας τη θέση του στον Τσούμπερ και παίρνοντας τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Το τι ακριβώς του συμβαίνει θα διαπιστωθεί αμέσως μετά τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί.

 

Ο Τζοβάρας απέβαλε με συνοπτικές διαδικασίες τον Γκαρντάφσκι στο 4ο λεπτό με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αραούχο και χωρίς on field review, σε μια φάση που δεν βλέπουμε συχνά στο ελληνικό πρωτάθλημα (και με αποβολή τόσο γρήγορα).

 

Εκεί τα πάντα τελείωσαν για τον Αστέρα που αμύνθηκε μαζικά στο υπόλοιπο της αναμέτρησης και δεν έκανε καν τελική προσπάθεια, απογοητεύοντας πλήρως με την απόδοσή του.

Για την ακρίβεια, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με μια κεφαλιά του Μπαράλες αλλά ο Αργεντινός ήταν φανερά εκτεθειμένος. Η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο 32′ αξιοποιώντας την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά, με τον Βίντα να πιάνει την πρώτη κεφαλιά και τον Αραούχο τη δεύτερη από κοντά για το 1-0.

 

Κλασικές ευκαιρίες δεν δημιουργούσε η ΑΕΚ, αλλά απειλούσε από μακριά καθώς και μέσα από την περιοχή ειδικά στο δεύτερο μέρος. Ο Παπαδόπουλος επενέβη στο σουτ του Άμραμπατ, ο Τσούμπερ αστόχησε από τη μεγάλη περιοχή, ενώ ο τερματοφύλακας του Αστέρα σταμάτησε τον Αραούχο στο 63′ με φοβερή επέμβαση στην κεφαλιά του Αργεντινού.

O Γκατσίνοβιτς μετά την ασίστ, φλέρταρε διαρκώς με το γκολ το οποίο ήρθε τελικά στο 76ο λεπτό έστω και με δόση τύχης. Ο Τσούμπερ έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς του Αστέρα και στρώθηκε στο δεύτερο δοκάρι για τον Σέρβο που έπιασε με τη μία το σουτ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΑΕΚ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Σκόρερ: 32′ Αραούχο, 76′ Γκατσίνοβιτς

Διαιτητής: Τζοβάρας

Κόκκινη: 4′ Γκαρντάφσκι

Κίτρινες: Τζαβέλλας / Μπαράλες

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Γιόνσον, Πινέδα (78′ Μάνταλος), Άμραμπατ (68′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (78′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (45′ λ.τρ. Λιβάι Γκαρσία)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες, Αλάγκμπε (79′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Γκαρντάβσκι, Τιλίκα (79′ Τασουλής), Ζουγλής (79′ Μπαρτόλο), Μπαράλες (46′ Κωστέας / 89′ Ριέρα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς