26.1 C
Athens

Η Άρσεναλ πέρασε και από το King Power, βαριά ήττα με 4-0 για Νότιγχαμ στο Λονδίνο

Δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας νίκη που τη διατηρεί με ασφάλεια στην κορυφή πανηγύρισε η Άρσεναλ που επιβλήθηκε – πιο εύκολα από ό,τι φανερώνει το τελικό σκορ – με 0-1 της Λέστερ.

Οι Κανονιέρηδες πέτυχαν μάλιστα 4η σερί νίκη σε ισάριθμες επισκέψεις στο King Power τα τελευταία χρόνια: κι αν το γκολ του Τροσάρ στο 26′ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Γουόρντ, δεν θα μπορούσε να γίνει το ίδιο στο 46′ όταν ο Βέλγος τροφοδότησε κάθετα τον Μαρτινέλι που έκανε την κίνηση από τα αριστερά και πλάσαρε τον Γουόρντ για το 0-1 που παρέμεινε ως το τέλος με τη Λέστερ να μη δημιουργεί την παραμικρή απειλή απόντος και του Μάντισον που είναι το «Α» και το «Ω» στη μεσοεπιθετική γραμμή της.

Η Νότιγχαμ κατέρρευσε μετά το 70′ στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου και γνώρισε βαριά ήττα με 4-0 από τη Γουέστ Χαμ που ανάσανε βαθμολογικά δραπετεύοντας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Ινγκς μέσα σε 2′ (70′, 72′) εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη στην άμυνα των Κόκκινων που δεν αντέδρασαν για να ακολουθήσει στο 78′ το 3-0 του Ράις και το 4-0 στο 85′ από τον Αντόνιο.

Εντός επικίνδυνης ζώνης έμειναν η Έβερτον και η Σαουθάμπτον που γνώρισαν ήττες με 0-2 και 1-0 από Άστον Βίλα και Λιντς αντίστοιχα. Οι Χωριάτες για ένα ημίχρονο τα χρειάστηκαν στο Γκούντισον Παρκ αλλά ένα πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στον Γουότκινς να ανοίξει το σκορ στο 63′ και στο 81′ ο Μπουενδία πέτυχε το 0-2.

Ο Χάβι Γκράθια έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο στον πάγκο της Λιντς απέναντι στη Σαουθάμπτον του συμπατριώτη του Ρούμπεν Σελές. Ο Χάρισον τροφοδότησε τον Φίρπο που πάτησε περιοχή και με το κακό του πόδι το δεξί εκτέλεσε με πλασέ τον Μπαζούνου για να δώσει στην ομάδα του τρεις βαθμούς που ισοδυναμούν με… εξάποντο αφού βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 25ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 24/2

Φούλαμ – Γουλβς 1-1 (64′ Σόλομον / 23′ Σαράμπια)

Σάββατο 25/2

Γουέστ Χαμ – Νότιγχαμ Φόρεστ 4-0 (70′, 72′ Ινγκς, 78′ Ράις, 85′ Αντόνιο)

Έβερτον – Άστον Βίλα 0-2 (63′ πεν. Γουότκινς, 81′ Μπουενδία)

Λέστερ – Άρσεναλ 0-1 (46′ Μαρτινέλι)

Λιντς – Σαουθάμπτον 1-0 (77′ Φίρπο)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κρίσταλ Πάλας – Λίβερπουλ (21:45)

Κυριακή 26/2

Τότεναμ – Τσέλσι (15:30)

*Λόγω τελικού του Carabao Cup αναβλήθηκαν τα Νιούκαστλ – Μπράιτον και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπρέντφορντ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς