21 C
Athens

Ματαρό – Ολυμπιακός 15-12: Έσβησε το όνειρο της τρίτης σερί ευρωπαϊκής κούπας στη Βαρκελώνη

Φινάλε στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού έβαλε με δεύτερη νίκη στη Βαρκελώνη η Ματαρό, με τις αθλήτριες του Αλεξάνταρ Τσίριτς να γνωρίζουν τον αποκλεισμό πριν από το Final Four του Champions League

Δεύτερη ήττα από τη Ματαρό, που τον αφήνει εκτός του Final 4 του Champions League στο πόλο γυναικών, υπέστη ο Ολυμπιακός.

Οι ερυθρόλευκες είχαν ηττηθεί με 11-9 στο Παπαστράτειο και δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή στη Βαρκελώνη, όπου επίσης έχασαν με 15-12, ολοκληρώνοντας τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις για φέτος και μαζί το όνειρο μιας τρίτης διαδοχικής κατάκτησης ευρωπαϊκής κούπας.

Μπορεί η φετινή ευρωπαϊκή διαδρομή να ολοκληρώθηκε πρόωρα, ωστόσο είναι δεδομένο πως οι υπερπρωταθλήτριες Ευρώπης και Κυπελλούχες Ελλάδας έχουν τα φόντα να κυριαρχήσουν και τα επόμενα χρόνια καθώς διαθέτουν ένα σπάνιο, φιλόδοξο και εξαιρετικό κορμό γηγενών αθλητριών.

Δυστυχώς η άμυνα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σωστά και στις δύο αναμετρήσεις αλλά δεν μπορεί να μη γίνει και ειδική αναφορά στην τραγική διαιτησία με τις αποβολές να είναι 7-16 (!).

Η Φαν ντε Κράατς και η Κέζτελι-Νάγκι με 5 και 4 γκολ αντίστοιχα έκαναν τη ζημιά στις Ερυθρόλευκες που είχαν πρώτη σκόρερ την Ελευθερία Πλευρίτου με 3 τέρματα.

ΜΑΤΑΡΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 15-12

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 4-4, 5-3, 3-3, 3-2

ΜΑΤΑΡΟ (Ντανιέλ Μπαγιάρτ):  Σάντσες Γκονζάλες, Μορέλ Εσπιναγκόσα, Φαν ντε Κράατς 5, Γκουάλ Ροβιρόσα, Σέβενιχ, Κέζτελι-Νάγκι 4, Καμπράι Αλβάρεζ, Νόγκε Φρίγκολα 2, Αβένιο, Βιντάλ 1, Εσπάρ-Λακέ 3, Μουρίγιο, Χερέρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Τριχά 1, Ξενάκη 2, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου, Τορνάρου, Βάσω Πλευρίτου 2, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς