18.8 C
Athens

Μητσοτάκης: Είμαι Ολυμπιακός, έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις οπαδικές του προτιμήσεις, ωστόσο εκείνο που προκαλεί η εντύπωση είναι η διαστρεβλωμένη εικόνα που έχει περί ελληνικού ποδοσφαίρου στα χρόνια της περιβόητης «εξυγίανσης»...

Μετά από την επίσκεψή του στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε στον αέρα της εκπομπής των δημοσιογράφων Κώστα Αργυρούση και Γιώργου Παπαγεωργόπουλου στο «Ράδιο Ζυγός Τρίκαλα».

Προς το τέλος της σύντομης παρέμβασης του πρωθυπουργού, η κουβέντα πήγε στο ποδόσφαιρο και το αυριανό αιώνιο ντέρμπι. Ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι είναι φίλος του Ολυμπιακού και δήλωσε πως είναι πολύ καλό για το ποδόσφαιρο ότι «φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Ωστόσο, εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η εικόνα που έχει σχηματίσει ο πρωθυπουργός για το πρωτάθλημα, κάνοντας λόγο για «σημαντικά βήματα εξυγίανσης του ποδοσφαίρου», την ώρα που η Super League «χορεύει» στον ρυθμό του Μπαλτάκου, του Μπένετ και της περιβόητης «εξυγίανσης» που εδώ και χρόνια λυμαίνεται την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά…

Διαβάστε όσα… ποδοσφαιρικά δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ρ/σ των Τρικάλων:

Δημοσιογράφος: Και επειδή έπεσε αθλητική ερώτηση, ας κάνουμε και μια ερώτηση επειδή είμαστε, η εκπομπή είναι λίγο ανάλαφρη κλπ. Ερώτηση: αύριο πώς το βλέπετε το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Θα το δείτε καταρχήν ή δεν προλαβαίνετε;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ελπίζω να το δω, ελπίζω να έχω τελειώσει την περιοδεία μου. Θα είμαι στα Γρεβενά αύριο, αλλά φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή το απόγευμα θα έχουμε τελειώσει. Οπότε και εγώ ως ποδοσφαιρόφιλος θα φροντίσω να απολαύσω τον αγώνα. Δεν έχω κρύψει τις προτιμήσεις μου ως προς την ομάδα την οποία υποστηρίζω.

Δημοσιογράφος: Είστε Ολυμπιακός, έτσι δεν είναι; Είστε Ολυμπιακός.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είμαι Ολυμπιακός, αλλά πάνω από όλα αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι φέτος έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αυτό είναι καλό. Είναι καλό για το ποδόσφαιρο συνολικά.

Δημοσιογράφος: Αυτό είναι δεδομένο, ναι.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουν γίνει βήματα και στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου σημαντικά, νομίζω και στην ποιότητα και στη διαιτησία και μπορούν να γίνουν και με το VAR. Τα πράγματα σίγουρα είναι καλύτερα τώρα από ό,τι ήταν πριν από κάποια χρόνια. Και βέβαια έχουμε και άλλα βήματα να κάνουμε προκειμένου να αναβαθμίσουμε το ποδοσφαιρικό μας προϊόν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς