24.6 C
Athens

Europa League: Η Μαν. Γιουνάιτεντ πέταξε εκτός την Μπαρτσελόνα, επική πρόκριση της Ουνιόν Βερολίνου (vid)

Η Γιουνάιτεντ τιμώρησε Μπαρτσελόνα και... διαιτητές για το πέναλτι-δώρο του 0-1 και με δυο βραζιλιάνικα γκολ (Φρεντ και Άντονι) πήρε την πρόκριση στον πρόωρο «τελικό» του Europa League

Η απίθανη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα κατάφερε! Οι Κόκκινοι Διάβολοι επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό δρόμο και με μια τεράστια νίκη στο Ολντ Τράφορντ (2-1) απέναντι στην Μπαρτσελόνα εξασφάλισαν πρόκριση στους «16» του Europa League πέρα για πέρα δίκαια και μάλιστα με ανατροπή!

Ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το τετ α τετ του Μπρούνο Φερνάντες ενώ στο 18′ ο Πορτογάλος υπέπεσε σε πέναλτι που υπέδειξε (αυστηρά) ο Τουρπέν για ανατροπή στον Μπαλντέ. Ο Λεβαντόφσκι στο παρθενικό του παιχνίδι στο Ολντ Τράφορντ ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 0-1 με το 99ο γκολ του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά η Μπαρτσελόνα δεν του έκανε το χατίρι να το γιορτάσει με πρόκριση.

Κι αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κυριάρχησε στο δεύτερο μέρος ισοφαρίζοντας αρχικά με την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον κεραυνό του Φρεντ μετά την κάθετη πάσα του Φερνάντες.

Ο Κούντε είχε δοκάρι (οριζόντιο) μετά από κεφαλιά και στο 73′ οι Καταλανοί τιμωρήθηκαν ξανά για τον τρόπο που αμύνθηκαν. Τα σώματα σταμάτησαν τα σουτ των Γκαρνάτσο και Φρεντ, αλλά στην τρίτη ο Άντονι έπιασε ένα συρτό φοβερό πλασέ και πέτυχε το 2-1, με τον Ράσφορντ να χάνει ευκαιρία και για το 3-1.

Επική πρόκριση για Ουνιόν Βερολίνου, ανατροπή για τη Ρόμα

Η Ουνιόν Βερολίνου συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι μαζί με την υπέροχη πορεία της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η δύναμη της έδρας και η ανωτερότητα της ομάδας του Ουρς Φίσερ ήταν ξεκάθαρη κόντρα στον Άγιαξ και μετά το 0-0 στο Άμστερνταμ πήρε εμφατική νίκη με 3-1 για να στείλει σπίτι τους τους Ολλανδούς και να προκριθεί στους «16» του Europa League.

Ο Κνόχε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 20′ για το χέρι του Μπάσεϊ, ενώ στο 44′ ο Γιουράνοβιτς με βολίδα σημείωσε το 2-0 (κακή αντίδραση από τον Ρούλι στη φάση).

Ο Κούντους μείωσε στο 47′ και ξανάβαλε στο ματς τους φιλοξενούμενους, ωστόσο στο 50′ ο Γιουράνοβιτς εκτέλεσε τέλεια το κόρνερ της ομάδας του για τον Ντοέκι που πέτυχε το 3-1 και υπέγραψε τη μεγάλη πρόκριση της ομάδας του.

 

Η Ρόμα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στο Ολίμπικο η κατάσταση ήταν αλλιώς! Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έδειξε τα… νύχια της στη Ζάλτσμπουργκ κι ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα περνώντας στην επόμενη φάση του Europa League (2-0).

Ο Μπελότι άνοιξε το σκορ στο 33′ με κεφαλιά και ο Ντιμπάλα στο 40′ μετά τη φοβερή ενέργεια του Σπινατσόλα πέτυχε ένα φοβερό γκολ και… εξιλεώθηκε και για το δοκάρι που είχε στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ

Μίντιλαντ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-4 (21′ Κοάτες, 50′ Εσγκάιο, 77′ Γκονσάλβες, 84′ αυτ. Γκάρτενμαν) [Συνολικό σκορ: 1-5]

 

Μονακό – Λεβερκούζεν 2-3 [πεν. 4-5] (19′ πεν. Μπεν Γεντέρ, 84′ Εμπολό / 13′ Βιρτς, 21′ Παλάσιος, 58′ Αντλί) [Συνολικό σκορ: 5-5]

 

Ναντ – Γιουβέντους 0-3 (5′, 20′ πεν., 78′ Ντι Μαρία) [Συνολικό σκορ: 1-4]

 

Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-0 (77′ Ντε Γιονγκ, 90+5′ Φάμπιο Σίλβα) [Συνολικό σκορ: 2-3]

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπαρτσελόνα 2-1 (47′ Φρεντ, 73′ Άντονι / 18′ πεν. Λεβαντόφσκι) [Συνολικό σκορ: 4-3]

 

Ουνιόν Βερολίνου – Άγιαξ 3-1 (20′ πεν. Κνόχε, 44′ Γιουράνοβιτς, 50′ Ντοέκι / 47′ Κούντους) [Συνολικό σκορ: 3-1]

 

Ρεν – Σαχτάρ 2-1, 4-5 πεν. (52′ Τοκό Εκαμπί, 106′ Σαλάχ / 119′ αυτ. Μπελοσιάν) [Συνολικό σκορ: 2-2]

Ρόμα – Ζάλτσμπουργκ 2-0 (33′ Μπελότι, 40′ Ντιμπάλα) [Συνολικό σκορ: 2-1]

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς