16.1 C
Athens

Από elite… Πινιέιρο: Μπένετ και Μπαλτάκος τινάζουν στον αέρα το ντέρμπι με τον Πορτογάλο διαιτητή!

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει διαιτητή UEFA Elite από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα και η ΚΕΔ/ΕΠΟ των Μπένετ και Μπαλτάκου όρισε στο αιώνιο ντέρμπι τον Πορτογάλο Ζοάο Πινιέιρο, κάνοντας το... 0/2!

Μια απόφαση σκάνδαλο στο ντέρμπι του πρώτου γύρου – το περιβόητο «πέναλτι» στον Άβιλα – δεν αλλοίωσε μονάχα το αποτέλεσμα, αλλά και ολόκληρη τη βαθμολογία της Super League έκτοτε. Το σημερινό -5 του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό θα ήταν -2 και στο αιώνιο ντέρμπι του Σαββάτου οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν τη δυνατότητα να προσπεράσουν τους Πράσινους για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός δημοσιοποίησε χθες, Τετάρτη, την επιστολή προς τον Στιβ Μπένετ, με την οποία απαίτησε τον ορισμό διαιτητή UEFA elite από τα 6 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και όχι κάποιον… τουρίστα σαν τον απίθανο Κέλετ από τη Δανία. Τελικώς, η ΚΕΔ του Μπένετ και του Μπαλτάκου εδέησε να ανακοινώσει το μεσημέρι της Πέμπτης τον εκλεκτό της. Ο οποίος ούτε elite κατηγορίας είναι, ούτε και προέρχεται από κάποιο από τα 6 μεγάλα πρωταθλήματα που είχαν κατονομάσει οι Ερυθρόλευκοι!

Ο Ζοάο Πινιέιρο (και όχι Πινέιρο όπως λανθασμένα αναφέρεται σε αρκετά σάιτ) ορίστηκε να διευθύνει το κρισιμότατο αιώνιο ντέρμπι του Σαββάτου. Και από τη στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματός του έχει ξεκινήσει η πίεση από γνωστά και μη εξαιρετέα ΜΜΕ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις που θα… εξαργυρωθούν πάνω στο χορτάρι.

Ο Πορτογάλος ήταν ο VAR στο Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-2 τον περασμένο Οκτώβρη και του «χρεώνεται» πως κάλεσε τον Τρεϊμάνις να δει ξανά τη φάση στην οποία καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Πράγματι, ο Λετονός πήγε στην οθόνη και εκεί αντιλήφθηκε ότι ο Ολιβέιρα δεν ήταν το θύμα αλλά ο θύτης, αφού χωρίς να διεκδικεί την μπάλα (Μπα και Τζολάκης έχουν τα μάτια τους στην μπάλα όπως βλέπετε στη φωτογραφία, αλλά όχι ο παίκτης του ΠΑΟΚ) προσπάθησε να παρεμποδίσει τους αντιπάλους του κάνοντας φράγμα και επιδιώκοντας την επαφή για να εκμαιεύσει πέναλτι.

Πέναλτι δεν υπάρχει, αλλά αφού ο ΠΑΟΚ νιώθει αδικημένος γιατί δεν βγάζει ανακοίνωση για την ΕΠΟ; (vid)

Αντιλαμβανόμενος τη λανθασμένη εκτίμησή του, ο Τρεϊμάνις διόρθωσε την αρχική του απόφαση καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

Πινιέιρο VAR Τρεϊμάνις Ολιβέιρα μπα Τζολάκης

Τέταρτος θα είναι ο Κωνσταντίνος Περράκης του συνδέσμου Αθηνών, στο VAR ο επίσης Πορτογάλος, Φάμπιο Μέλο, ενώ βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του, Μπρούνο Ζεζούς και Λουσιάνο Μάια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς