19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Υπομονή και οι προσωπικότητες να βγουν μπροστά

Ο έλεγχος των συναισθημάτων, οι προσωπικότητες του Ολυμπιακού και η υπομονή στο παιχνίδι της ομάδας, είναι τρεις από τους παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Είναι η τελευταία προσωπική αναφορά για το ντέρμπι του Σαββάτου (25/2). Δεν χρειάζονται άλλα λόγια, μόνο πράξεις από εδώ και πέρα. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει για να διατηρηθεί σε επαφή με την κορυφή. Παίζει στην έδρα του, που θα είναι κατάμεστη, έχει τους καλύτερους και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οπότε δεν υφίσταται κάποιος εξεζητημένος στόχος.

*Ο Ολυμπιακός πρέπει απλά να είναι ο εαυτός του κόντρα στον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να μη σκέφτεται ότι δεν έχει κερδίσει ένα μεγάλο παιχνίδι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Να μπει επιτέλους καλά σε ένα ματς και να δείξει από την αρχή την έντονη επιθυμία του για νίκη. Θα χρειαστεί υπομονή γιατί δεν κυνηγάει κάποιο σκορ, αλλά την επικράτηση με διαφορά ενός γκολ για να μειώσει τη μεταξύ τους απόσταση στους δύο βαθμούς.

*Τα πρώτα είκοσι λεπτά θα «δείξουν» ως ένα βαθμό προς τα πού θα πάει η αναμέτρηση. Πώς θα κυλήσει… Οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να είναι επιθετικοί και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου, αλλά συνάμα καλούνται να κοντρολάρουν τον ρυθμό και να μη δώσουν δικαιώματα. Χρειάζεται υπομονή από τους παίκτες, τον προπονητή και τον κόσμο γιατί το νικητήριο γκολ μπορεί να σημειωθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ακόμα και στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι σημαντικός.

*Το θετικό νέο των τελευταίων ημερών είναι ότι ο Ίνμπομ Χουάνγκ επανέρχεται στο υψηλό επίπεδο απόδοσης που έπιασε στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Ο Νοτιοκορεάτης μέσος πέρασε ένα ντεφορμάρισμα, αλλά στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις για το Πρωτάθλημα κόντρα στον Παναιτωλικό και τη Λαμία έβγαλε την εκπληκτική ποιότητά του πάνω στο χορτάρι. Είναι περιττό να αναφέρουμε πόσο πολύτιμος είναι ο Χουάνγκ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Κάνει εκπληκτικά πράγματα με την μπάλα στα πόδια, είναι το «μυαλό» της ομάδας, οργανώνει και κατευθύνει με μαεστρία τους συμπαίκτες του και με μία ενέργεια μπορεί να… σμπαραλιάσει την αμυντική συνοχή του αντιπάλου.

*Ο ΘΡΥΛΟΣ έχει τις προσωπικότητες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός δύσκολου αγώνα. Οι Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος (αν παίξει γιατί παραμένει αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Εμβιλά, Χουάνγκ και Χάμες Ροντρίγκες πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω. Αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της φετινής έκδοσης των Πειραιωτών.

*Στέκομαι ιδιαίτερα στον Πασχαλάκη, ο οποίος έχει 10 clean sheets σε 15 συμμετοχές στη Super League με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Μέχρι τώρα, είναι κομβικός και έχει προσφέρει πολλά τόσο σε περιπτώσεις που ο αντίπαλος δημιούργησε αρκετές φάσεις όσο και σε ματς που είχε μία-δύο καλές στιγμές και ο τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων καλείται να σταθεί στο ύψος του. Και ο Αλέξανδρος, τα κατάφερε. Η δική του αποτελεσματικότητα και συμβολή θα είναι ξανά σημαντική και μπορεί να αποβεί καθοριστική.

*Ο Φορτούνης είναι μία ξεχωριστή κατηγορία και περιμένω να χρησιμοποιηθεί, τουλάχιστον, ως αλλαγή. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει καθορίσει ντέρμπι στο παρελθόν και μπορεί να το πράξει ξανά. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη την ποιότητά του με την μπάλα στα πόδια και τις πρωτοβουλίες που παίρνει.

*«Μπάλα» θα παίξει και ο κόσμος στο Καραϊσκάκης. Το ματς είναι, ήδη, sold out και υπάρχει τεράστια ανυπομονησία για τη σέντρα. Ειδικά στα καλά αγωνιστικά διαστήματα του Ολυμπιακού, το μομέντουμ θα παίξει ρόλο. Αυτό που θα ήθελα, είναι σε περίπτωση που η ομάδα σκοράρει πρώτη να μην υπάρξει διακοπή λόγω καπνογόνων. Γιατί μετά το πρώτο γκολ, με την εκπληκτική στήριξη και ώθηση που προσφέρουν οι ερυθρόλευκοι οπαδοί, μπορεί να έρθει και ένα δεύτερο και πάει λέγοντας. Άλλωστε, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και το έχουμε πολλές φορές στο παρελθόν.

*Μέσα σε πέντε ημέρες, λοιπόν, ο Πρωταθλητής Ελλάδας (για όσους το έχουν ξεχάσει), Ολυμπιακός, παίζει τα «ρέστα» του σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Μέσα στο γήπεδό του. Ο επαναληπτικός ημιτελικός με την ΑΕΚ (1/3) μπορεί να περιμένει, αλλά η πίστη για δύο μεγάλες νίκες υπάρχει. Δεν έχει τεθεί ποτέ προς αμφισβήτηση…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: Ερυθρόλευκη τεσσάρα με το μυαλό στο Μπέρμιγχαμ

Ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα το χαμηλό εμπόδιο της Λαμίας με πολλές αλλαγές και τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ετοιμάζοντας πλέον βαλίτσες για τον ιστορικό ημιτελικό της Μεγάλης Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ