26.1 C
Athens

Λίβερπουλ – Ρεάλ 2-5: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ταπείνωσε τους Κόκκινους με ιστορική ανατροπή! (vid)

Οι Μαδριλένοι ξεπουπούλιασαν τη Λίβερπουλ που έκανε το... λάθος να προηγηθεί με 2-0 στο 14' και την υποχρέωσαν στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της ευρωπαϊκής ιστορίας της στο Άνφιλντ

Γιατί διαθέτει την πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη η Ρεάλ Μαδρίτης; Γιατί μόνο εκείνη μπορεί να πετύχει κάτι σαν αυτό που έκανε το βράδυ της Τρίτης (21/2) στο Άνφιλντ απέναντι στη Λίβερπουλ.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 στο 14′, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια αλλά στη συνέχεια θυμήθηκαν ότι διαθέτουν την καλύτερη φανέλα και τιμώρησαν κάθε λάθος της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ φτάνοντας όχι απλώς σε μια ανατροπή, αλλά σε μια ιστορική επικράτηση με το εντυπωσιακό 2-5!

 

Με ένα τέτοιο σκορ, με μια τέτοια εμφάνιση και με μια σπουδαία προϊστορία απέναντι στη Λίβερπουλ (δύο κερδισμένους τελικούς Champions League και μια πρόκριση στα προημιτελικά), αντιλαμβάνεται κανείς πως η Βασίλισσα οδεύει ολοταχώς για πρόκριση στους «8» του Champions League! Κι άντε να τη σταματήσεις τώρα που πήρε φόρα στην αγαπημένη της διοργάνωση…

Μπορεί η Ρεάλ να μην πείθει στο πρωτάθλημα, μπορεί κανείς να πει ένα σωρό πράγματα για τις εμφανίσεις της αλλά δεν παύει να έχει μια απίστευτη νοοτροπία σε τέτοια παιχνίδια ακόμα κι όταν το πράγμα στραβώσει εξ αρχής. Κάπως έτσι μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2 στο ημίχρονο και το 2-2 του πρώτου μέρους σε 2-5 για να υποχρεώσει τη Λίβερπουλ στη βαρύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας της (δεν είχε δεχθεί καν ποτέ τέσσερα γκολ) και στη μεγαλύτερη μετά το 5-1 από τον Άγιαξ το 1966.

Η Λίβερπουλ προερχόταν από δύο σερί νίκες (καταστροφικό συνολικά το 2023) αλλά ακόμα κι αυτό δεν αποδείχθηκε αρκετό. Ούτε καν το εκρηκτικό ξεκίνημα δεν έφτανε.

Αρχικά, δικαιώθηκε απόλυτα αφού μόλις στο 4ο λεπτό προηγήθηκε με ένα γκολ αριστούργημα. Ο Μπαΐτσετιτς άνοιξε δεξιά και ο Σαλάχ με μια απίθανη σέντρα με το εξωτερικό βρήκε τον Νούνιες που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ένα ασύλληπτο τακουνάκι έγραψε το 1-0.

 

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε η Ρεάλ στα πρώτα λεπτά οδήγησαν στο γρήγορο 1-0 των Κόκκινων στο 4′ αλλά και σε μια ανεπανάληπτη γκάφα του Κουρτουά για το 2-0 στο 14′.

Ο Βέλγος έπαιξε με τη φωτιά και… κάηκε αφού αντί να απομακρύνει κράτησε την μπάλα κι αυτή αφού βρήκε στο γόνατό του – εκείνος έχασε την ισορροπία του – στρώθηκε στον Σαλάχ που πίεσε για να σκοράρει σε μορφή προπόνησης. Ο Αιγύπτιος έγινε ο πρώτος σκόρερ – και ο πρώτος σε ασίστ – στην ιστορία της Λίβερπουλ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να όμως που μια τέτοια βραδιά δεν θα τη γιορτάσει όπως θέλει.

 

Ένα σουτ (αλλά τι σουτ!) έδωσε τη δυνατότητα στη Ρεάλ Μαδρίτης να ξαναμπεί στο ματς μετά το εις βάρος της 2-0 στο Άνφιλντ όπως είχε διαμορφωθεί από το 14′, ενώ στη συνέχεια ήρθε και η ισοφάριση.

Ο Βινίσιους έκανε μια φοβερή ατομική ενέργεια από τα αριστερά στην περιοχή και παρότι είχε παίκτες μπροστά του έπιασε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ για να πετύχει το 2-1 και να μειώσει στο 21′.

 

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να βρει ένα τρίτο γκολ αλλά ο Νούνιες μετά από φάση διαρκείας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Καρβαχάλ να κάνει σωτήριο τάκλιν. Κι εκεί ξεκίνησε η… τρικυμία.

Στο 36′ ο Άλισον έκανε μια απίστευτη γκάφα και πήρε τα… σκήπτρα από τον Κουρτουά. Όλα έγιναν μετά το λάθος του Μπαΐτσετιτς, με τη Ρεάλ να φεύγει στην κόντρα και τον Γκόμεζ να προλαβαίνει να γυρίσει στον Άλισον. Ο Βραζιλιάνος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα πάνω στον Βινίσιους για να καταλήξει αυτή από την κόντρα στα δίχτυα.

 

Η ολική ανατροπή για τη Ρεάλ έγινε στο 47′, με τη Λίβερπουλ να μη… βγαίνει καν από τα αποδυτήρια! Μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς από τα αριστερά έπιασε στον ύπνο τους Κόκκινους με τον Μιλιτάο να πετάγεται αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά για τους Μαδριλένους που μετέτρεψαν το 2-0 σε 2-3.

 

Στο 55′ ο Μπενζεμά μετά από ωραία ομαδική συνεργασία έπιασε το σουτ στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Γκόμεζ και έγινε εύκολα το 2-4, με τη Ρεάλ να κυριαρχεί εντελώς στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 67′ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από φοβερή αντεπίθεση. Ο Μόντριτς άνοιξε στον χώρο για τον Βινίσιους κι εκείνος τροφοδότησε τον Μπενζεμά που απέφυγε τον Άλισον και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-5 που δεν γινόταν να αλλάξει, με τους Μαδριλένους να διαχειρίζονται άριστα το τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα και να μην αισθάνονται την παραμικρή απειλή.

 

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ (73′ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μπαΐτσετιτς (85′ Έλιοτ), Χέντερσον (75′ Μίλνερ), Σαλάχ, Γκάκπο (64′ Φιρμίνο), Νούνιες (64′ Ζότα)

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Ρούντιγκερ, Αλάμπα (27′ λ. τρ. Νάτσο), Καμαβινγκά, Μόντριτς (87′ Κρόος), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (81′ λ. τρ. Θεμπάγιος), Βινίσιους, Μπενζεμά (87′ Ασένσιο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς