17.7 C
Athens

Καιρός ήταν…

Επιτέλους ένα ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό με βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ολυμπιακός ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγώνα της σεζόν. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στη Λαμία και παρά το «μουδιασμένο» (ένα ακόμα στη σεζόν) ξεκίνημα στην αναμέτρηση πέτυχε τρία γκολ, είχε τρία δοκάρια και μετά το πρώτο 20λεπτο δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης. Απομένουν τρεις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος, η «μισή» δουλειά έχει γίνει και απομένει το έναυσμα για την τελική αντεπίθεση.

*Το -12 από την κορυφή στη βαθμολογία έχει γίνει -5 (όποια και αν είναι η τύχη της αναμέτρησης Ατρόμητος – ΑΕΚ, η φιλοξενούμενη είναι δεύτερη μετά την ήττα της από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οπότε ο ΘΡΥΛΟΣ βρίσκεται τώρα στο κυνήγι του Παναθηναϊκού) και με νίκη στο ντέρμπι με τους Πράσινους όλα ανατρέπονται.

*Ο αγώνας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το προσεχές Σάββατο (25/2), είναι όλη η σεζόν για τον Ολυμπιακό. Επιτέλους, ύστερα από χρόνια, ένας αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι τόσο κρίσιμος βαθμολογικά, καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Είτε εντός είτε εκτός έδρας, ο συγκεκριμένος αντίπαλος έπαιζε αυτούς τους αγώνες χωρίς άγχος, καθώς βρισκόταν… χιλιόμετρα πίσω βαθμολογικά. Τώρα, είναι στο +5 από τους Ερυθρόλευκους και όπως γίνεται αντιληπτό με μία νίκη του Πρωταθλητή Ελλάδας αλλάζουν ΟΛΑ.

*Καιρός ήταν, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό να παίξει ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να κρίνεται κάτι. Η βαθμολογική διαφορά. Σε ενδεχόμενο «τρίποντο» των γηπεδούχων, η μεταξύ τους απόσταση θα μειωθεί στους δύο βαθμούς. Η ομάδα του Μίτσελ «τρέχει» αήττητο σερί 15 αγώνων στη Super League (10-5-0), αλλά υπάρχει ο «βραχνάς» ότι ακόμα ο ΘΡΥΛΟΣ δεν έχει κερδίσει ένα μεγάλο ματς στη σεζόν.

Σαμασέκου

*Η ομάδα δεν πρέπει να σκέφτεται αρνητικά και να έχει μεγαλύτερη πίεση από την κανονική. Τη φυσιολογική πίεση που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στην έδρα του, με τον λαό του στο πλευρό της ομάδας, σε ένα κατάμεστο Καραϊσκάκης. Είναι σαφές ότι ο αντίπαλος θα επιδιώξει πρώτα να μη χάσει για να διατηρήσει τη διαφορά των πέντε βαθμών και χρειάζεται απόλυτη προσήλωση στην τακτική από πλευράς Πειραιωτών, καθώς μετράει η νίκη και αυτή μπορεί να έρθει ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στο παιχνίδι.

*Βρισκόμαστε ακόμα στην Τρίτη (21/2) και υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα (με βασικό αυτό του αμφίβολου Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας), αλλά πάνω από όλα είναι ένας αγώνας που χρειάζεται πάθος και προσωπικότητα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να αξιοποιήσει τα δυνατά σημεία στο παιχνίδι του και να περιορίσει τα «κακώς κείμενα». Η αρχή του ντέρμπι είναι σημαντική και η ομάδα πρέπει να δείξει από την αρχή ότι η νίκη είναι δική της. Από το πρώτο δευτερόλεπτο. Από την πρώτη φάση. Από την πρώτη διεκδίκηση της μπάλας κόντρα στον αντίπαλο.

*Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Χρωστούν ένα μεγάλο ματς στη σεζόν πόσο μάλλον μπροστά στον κόσμο τους. Ούτε μεγάλα λόγια χρειάζονται ούτε τίποτα υπερβατικό πρέπει να γίνει εντός αγωνιστικού χώρου για να κατακτηθεί το ζητούμενο. Για τον Ολυμπιακό, μιλάμε.

*Έχω την αίσθηση πως ο Κανός θα διατηρηθεί στο βασικό σχήμα για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι σε τρεις συμμετοχές. Δεν είναι παίκτης γραμμής και εξτρέμ με την ακριβή έννοια του όρου, αλλά έχει φοβερή ποιότητα με την μπάλα στα πόδια.

*Η απόφαση-«κλειδί» για τον Μίτσελ αφορά το αν θα χρησιμοποιήσει και τρίτο μέσο, καθώς οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ είναι ακλόνητοι στη μεσαία γραμμή. Ο Σαμασέκου προέρχεται από θετική εμφάνιση που συνδυάστηκε με το πρώτο γκολ του και είναι ο παίκτης που θα καθορίσει ουσιαστικά τον σχηματισμό στο ντέρμπι.

*Υπάρχουν ακόμα ημέρες μπροστά μας, αλλά θεωρώ πως η τριάδα στο κέντρο αποτελεί μία πολύ καλή σκέψη, καθώς η «μάχη» στη μεσαία γραμμή θα κρίνει πολλά. Σε αυτήν την περίπτωση, περισσεύει ένας μεσοεπιθετικός (Κανός ή Φορτούνης, με επικρατέστερο να μένει εκτός εντεκάδας τον δεύτερο). Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να δω κάποια στιγμή μέσα στο ματς τους Φορτούνη και Κανός μαζί με τον Χάμες Ροντρίγκες, ενώ σέντερ φορ λογικά θα είναι ο Μπακαμπού.

*Όσο και αν ο Ελ Αραμπί έχει το know how σε αυτούς τους αγώνες και παραμένει ένας σκόρερ ολκής, δεν μπορεί να αγνοηθεί η φόρμα του Μπακαμπού, ο οποίος αποτελεί την πρώτη επιλογή του Ισπανού προπονητή για την κορυφή της επίθεσης, μετρώντας 11 γκολ στο Πρωτάθλημα και 7 τέρματα στα τελευταία 9 παιχνίδια της Super League.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League