22.6 C
Athens

ΜακΚίσικ: Ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι μου, δεν βλέπω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα

Ο Αμερικανός άσος του Ολυμπιακού νιώθει ήδη μισός... Έλληνας και τον Πειραιά σαν το σπίτι του: Η ατάκα του για την περασμένη εποχή του Παναθηναϊκού και το «να κατακτήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε» που δείχνει τις προθέσεις για το μέλλον του

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ είναι παίκτης-ψυχή και συνόλου. Παίκτης του προπονητή. Παίκτης που, με λίγα λόγια, γεννήθηκε για να παίζει στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά είναι η αλήθεια ότι βρήκε την μπασκετική του Ιθάκη.

Ο Αμερικανός άσος των Πειραιωτών όχι μόνο απολαμβάνει το παιχνίδι του στους Ερυθρόλευκους αλλά νιώθει τον Ολυμπιακό σαν το «σπίτι του», με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει μετά την κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου (του δεύτερου σερί Κυπέλλου Ελλάδας) πως δεν βλέπει το μέλλον του σε άλλη ομάδα!

Παράλληλα, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός είχε την εποχή του, αλλά πλέον ανήκει στο παρελθόν με την ατάκα του «είναι η στιγμή μας και πρέπει να κερδίσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε» να τα λέει όλα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ΕΡΤ:

Για το Κύπελλο: «Σημαίνει τα πάντα. Είναι φανταστικό να πετυχαίνεις τους στόχους σου».

Για την καριέρα του στον Ολυμπιακό: «Είναι το σπίτι μου. Ο Ολυμπιακός και ο κόουτς μου έδωσαν μία ευκαιρία. Δεν βλέπω τον εαυτό μου σε άλλη ομάδα».

Για την επίθεση: «Ο Σάσα έχει να κάνει με αυτό. Μας βοηθάει που τον έχουμε. Τα πάντα για μένα είναι η ομάδα».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Ο κόουτς λέει ότι είμαι αμυντικός παίκτης. Η άμυνα είναι σαν θρησκεία για εμάς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις έξω και να παίξεις».

Για τους τίτλους: «Ο Παναθηναϊκός είχε την εποχή του, αλλά ήταν στο παρελθόν. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να ελέγχουμε τον ανταγωνισμό. Είναι η στιγμή μας και πρέπει να κερδίσουμε όσα πιο πολλά μπορούμε».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς