24.3 C
Athens

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Καταθέτει μηνύσεις στην ΕΛ.ΑΣ και ζητά συνάντηση με τον υπουργό για τα έκτροπα στο Μαρούσι

Οι Πράσινοι περνούν στην... αντεπίθεση καταγγέλλοντας απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας στους οπαδούς της ομάδας στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, όταν το κλειστό του «Α. Θωμά» μετατράπηκε σε πεδίο μάχης

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από τον ψυχωμένο Ολυμπιακόπου έστησε ένα τρομερό και ιστορικό «ερυθρόλευκο» πάρτι στο κλειστό του «Αγ. Θωμά» (με μία ημέρα καθυστέρηση) για να πάρει το εισιτήριο για τους τελικούς του Challenge Cup.

Σχεδόν 17 ώρες μετά την… κανονική ώρα διεξαγωγής του αγώνα, οι Πειραιώτες διέσυραν εντός του τάραφλεξ τους Πράσινους, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκη Μαλακατέ, να αναλαμβάνει την ευθύνη, αφού πρώτα έκανε λόγο για μία «απρόκλητη και χωρίς λογική επίθεση της αστυνομίας» στους χούλιγκανς του Παναθηναϊκού, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι κακώς δεν επέλεξε το ΟΑΚΑ για τη διεξαγωγή της ρεβάνς.

Μαλακατές: Αντιμετωπίσαμε απρόκλητη και χωρίς λογική επίθεση από την αστυνομία, αναλαμβάνω την ευθύνη

Λίγες μέρες αργότερα οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού επανήλθαν με νέα ανακοίνωση κατά της Αστυνομίας, στην οποία προαναγγέλλουν μηνήσεις κατά παντός υπευθύνου και ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προέβη και θα προβεί σχετικά με τα θλιβερά γεγονότα στον εντός έδρας αγώνα του Challenge Cup με τον Ολυμπιακό.

Η διοίκηση του Συλλόγου έστειλε επιστολή-καταγγελία στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου περιγράφει αναλυτικά τα όσα πραγματικά συνεβησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά και ζητά επιτακτικά να διαλευκανθεί η υπόθεση, να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες στα όργανά της για ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος και ελλιπή άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και να διαταχθεί σχετική ένορκη διοικητική εξέταση.

Την εν λόγω επιστολή ο Παναθηναϊκός Α.Ο. κοινοποίησε και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ θα ζητηθεί άμεσα και συνάντηση με τον Υπουργό, προκειμένου να εκφραστούν σε κάθε επίπεδο και με κάθε τρόπο οι διαμαρτυρίες του Συλλόγου.

Επιπλέον, θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ο Σύλλογος θα υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά του σε κάθε αρμόδια αρχή μέχρι να αποδοθούν ευθύνες και να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες ανεπίτρεπτες καταστάσεις».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς