17.8 C
Athens

Κουντούς όπως Κανός, αλλά στην Ολλανδία δεν έχει Γκορτσίλες και εξυγίανση (pic)

Ο Γκανέζος επιθετικός του Άγιαξ συγκίνησε τους πάντες με την αφιέρωσή του στον αδικοχαμένο Ατσού: Στην Ολλανδία αυτό λέγεται «ποδόσφαιρο», στην «εξυγιαντική» Super League εφαρμόζονται άλλοι κανόνες...

Ο άδικος χαμός του Κριστιάν Ατσού σκόρπισε συγκίνηση στον χώρο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με τον Γκανέζο επιθετικό να χάνει τη ζωή του κάτω από τα ερείπια του φονικού σεισμού που προκάλεσε τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους στην Τουρκία.

Ο συμπατριώτης του Ατσού, Μοχάμεντ Κουντούς, που αγωνίζεται στον Άγιαξ συγκίνησε με την αφιέρωσή του στον αδικοχαμένο φίλο και πρώην συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Γκάνας με τη φανέλα «Rip Atsu» να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο και από το γκολ που πέτυχε στο ματς με τη Σπάρτα Ρότερνταμ.

Μία άκρως ανθρώπινη κίνηση που ξεπερνά το «γράμμα του νόμου» και γι’ αυτό ο Ολλανδός διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να μην τιμωρήσει τον παίκτη του «Αίαντα» με κάποια κίτρινη, όπως προβλέπει ο κανονισμός, που σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να παραβλέπεται.

Ο διαιτητής Γκορτσίλας στην Ελλάδα και στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό μία εβδομάδα νωρίτερα μάλλον προτίμησε να εφαρμόσει τον «νόμο της εξυγίανσης» παραβλέποντας τον ανθρώπινο παράγοντα στη φάση του τέρματος του Κανός, με τον Ισπανό άσο των Πειραιωτών να αφιερώνει το γκολ του στην μητέρα του που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή και να τιμωρείται για την ανεβασμένη φανέλα του με κίτρινη κάρτα. Στην Ολλανδία λέγεται «ποδόσφαιρο», στην Super League «εξυγίανση»…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς