21.2 C
Athens

Λαμία – Ολυμπιακός 0-3: Καταιγιστικός Θρύλος πριν το ντέρμπι αιωνίων! (vid)

Με τρία υπέροχα γκολ και τρία δοκάρια (!) οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν... αέρα από τη Λαμία και ετοιμάζονται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη που θα κρίνει πολλά στη μάχη του τίτλου

Κυριακάτικος περίπατος αποδείχθηκε για τον Ολυμπιακό η… επίσκεψη στο Αθανάσιος Διάκος κόντρα στη Λαμία! Οι Ερυθρόλευκοι καθάρισαν εύκολα με 0-3 τους ουραγούς Φθιώτες που είχαν τον Λεωνίδα Βόκολο για πρώτη φορά στον πάγκο τους κι έβαλαν ακόμα ένα τρίποντο στο σακούλι λίγες μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι (από όλες τις απόψεις) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη!

 

Η Λαμία μπήκε αρκετά πιεστικά στην αναμέτρηση δημιουργώντας ζητήματα στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, φτάνοντας σε δοκάρι μόλις στο 4ο λεπτό με το σουτ εκτός περιοχής που δοκίμασε ο Τζανδάρης.

Ο Ρόμανιτς και ο Αμπάντα είχαν τις δικές τους – όχι και τόσο απειλητικές – στιγμές, με τον Μίτσελ να έχει να διαχειριστεί και την ξαφνική αναγκαστική αλλαγή του Γκάρι Ροντρίγκες που αισθάνθηκε ενοχλήσεις, έδωσε τη θέση του στον Μπιέλ και έκατσε εκνευρισμένος στον πάγκο.

Η ισορροπία στην αναμέτρηση επήλθε μετά τα πρώτα 20′, με τον Ολυμπιακό να έχει την μπάλα και να αρχίζει να κλείνει τη Λαμία στα καρέ της. Δύο προειδοποιητικά σουτ από Φορτούνη και Κανός δεν ανησύχησαν τον Γκαραβέλη, ο οποίος πάντως γλίτωσε την παραβίαση της εστίας του στο 22′ σε τριπλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων!

Ο Φορτούνης πλάσαρε τον τερματοφύλακα της Λαμίας, αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή απομάκρυνε ο Κορνέζος. Ο Μπακαμπού έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά ο Κορνέζος έδιωξε, με τους Κανός και Μπιέλ να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα σε μια ανεπανάληπτη ευκαιρία!

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ σημάδεψε το δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής κι ο Μπακαμπού έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Το γκολ φαινόταν να έρχεται, ειδικά όσο οι συνεργασίες έβγαιναν από τα αριστερά με τον πολύ σταθερό Ραμόν και έτσι έγινε στο 45′.

Ο Σαμασέκου έπιασε ένα τρομερό σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκαραβέλη για το 0-1. Η προσπάθεια μάλιστα ξεκίνησε από τα αριστερά και την επιμονή του Ραμόν να μείνει όρθιος παρά τα μαρκαρίσματα και να ανοίξει στον συμπαίκτη του.

 

Το δεύτερο μέρος ήταν ένας πραγματικός μονόλογος για τον Ολυμπιακό που έφτασε σε δεύτερο γκολ στο 60′ με τον Μπακαμπού, ο οποίος νωρίτερα είχε χάσει μοναδική ευκαιρία.

Ο Κανός άνοιξε υπέροχα με κάθετη πάσα στον Κονγκολέζο φορ που έφυγε απέναντι από τον Γκαραβέλη και με πλασέ πέτυχε το 0-2.

 

Η ποιότητα των Ερυθρολεύκων φάνηκε και μετά τις αλλαγές, με τον Μπακαμπού να αγγίζει το τρίτο γκολ (σημάδεψε για τρίτη φορά το δοκάρι) με πλασέ μετά την έξοχη σέντρα του Βαλμπουενά από τα δεξιά στην περιοχή.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 86ο λεπτό με ωραίο πλασέ ο Μπιέλ έπειτα από την κάθετη πάσα – με φανταστική ενέργεια – του Ελ Αραμπί.

 

ΛΑΜΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3

Σκόρερ: 45′ Σαμασέκου, 60′ Μπακαμπού, 86′ Μπιέλ

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Κατοίκος

Κίτρινες:
Μαρτίνεθ, Ντε Βινσέντι / Μπιέλ, Μπα, Μπακαμπού, Ροντινέι

ΛΑΜΙΑ (Βόκολος): Γκαραβέλης, Αμπάντα, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Στάνκο (63′ Σλίβκα), Τζανδάρης (80′ Μανούσος), Ρόμανιτς (63′ Νούνιες), Τσιλούλης (74′ Καραμάνος), Μαρτίνεθ (63′ Ντε Βινσέντι), Βέργος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Παπασταθόπουλος (64′ Ντόη), Μπα, Ροντινέι, Ραμόν, Ίνμπομ Χουάνγκ, Σαμασέκου, Φορτούνης (65′ Βαλμπουενά), Κανός (80′ Μασούρας), Γκάρι Ροντρίγκες (6′ λ. τρ. Μπιέλ), Μπακαμπού (80′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς