17 C
Athens

Το ίδρυμα της FIFA προσφέρει 1 εκατ. δολάρια για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Το Ίδρυμα FIFA πρόκειται να διαθέσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, για την βοήθεια εκείνων που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 42.000 ανθρώπους και άφησαν πολλούς άλλους χωρίς σπίτι σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Μετά από διαβούλευση με την τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (TFF) και την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Συρίας (SFA), μαζί με διεθνείς και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ), η βοήθεια θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά και τη διανομή βασικών ανθρωπιστικών ειδών, καθώς και για την παροχή έκτακτης ανάγκης και προσωρινής στέγασης και προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε η FIFA, θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την TFF και την SFA, ενώ παρακολουθεί την κατάσταση και αποφασίζει για περαιτέρω δράση.

Την περασμένη Παρασκευή η UEFA και το Ίδρυμα για τα Παιδιά «UEFA Foundation for Children», έκαναν μια αρχική δωρεά 200.000 ευρώ για να στηρίξουν την τεράστια ανθρωπιστική επιχείρηση βοήθειας στα θύματα των δύο καταστροφικών, ενώ επίσης η Premier League ανακοίνωσε σήμερα (10/2) ότι θα δωρίσει ένα εκατομμύριο λίρες για τους πληγέντες.

Όπως έκανε γνωστό η UEFA, έχει κάνει δωρεά 150.000 ευρώ στην τουρκική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (TFF), ενώ το Ίδρυμα έχει δεσμεύσει 50.000 ευρώ στους οργανισμούς Bonyan (σ.σ: για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης) και Tiafi (ομάδα διεθνούς βοήθειας για την ένταξη), δύο Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εργάζονται στην πρώτη γραμμή της καταστροφής στη νότια Τουρκία και τη Συρία.

Η UEFA διερευνά επίσης την οργάνωση πρόσθετων δραστηριοτήτων συγκέντρωσης κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του τελικού του Champions League (10/6) αυτής της σεζόν, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς