19.9 C
Athens

Τον κερδίζει όπως θέλει, αλλά τώρα μετράει μόνο το Κύπελλο

Θρυλικό και ωραίο το 11-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά απομένει ένας αγώνας προκειμένου ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Ρουτίνα… Ο Ολυμπιακός νίκησε για 11η συνεχόμενη φορά τον Παναθηναϊκό, σε μία πελατειακή σχέση άνευ προηγούμενου στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου ήταν πονηρός γιατί σε ένα παιχνίδι όλα μπορούν να συμβούν, αλλά όταν η ομάδα «λύθηκε» και ξεπέρασε το άγχος του «πρέπει», όλα έγιναν πιο εύκολα.

*Με 05:30 απόλυτου μπάσκετ στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ολυμπιακός «έτρεξε» φοβερό σερί 17-0 και το 35-40 του ημιχρόνου μετατράπηκε σε 52-40, 04:30 πριν από τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Με επιμέρους σκορ 46-25 στο δεύτερο ημίχρονο, ο νταμπλούχος Ελλάδας νίκησε τον Παναθηναϊκό με 81-65 και θα διεκδικήσει το 11ο Κύπελλο της ιστορίας του απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

*Έτσι, τα έφερε η ζωή. Μόλις στην πρώτη του σεζόν ως προπονητής, ο εμβληματικός αρχηγός των Ερυθρόλευκων διεκδικεί τον πρώτο τίτλο του ως κόουτς απέναντι στην ομάδα που έβαλε στην καρδιά του. Κόντρα στον αγαπημένο του, Ολυμπιακό.

*Το Περιστέρι μπορεί να μην είναι η πιο αθλητική ομάδα στην Ευρώπη, αλλά έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν πολύ μπάσκετ, μεγάλο μέσο όρο ηλικίας και στο πρόσφατο ματς για το Πρωτάθλημα έβαλε δύσκολα στον νταμπλούχο Ελλάδας. Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχει ρόλους και ξεκάθαρη φιλοσοφία, παίζει στοχευμένο μπάσκετ με συνεργασίες, πάντα για τα δικά της δεδομένα. Θέλει προσοχή.

*Ωραίο και θρυλικό το σερί 11-0 κόντρα στους Πράσινους, αλλά για να έχει αξία αυτή η επικράτηση στην Κρήτη πρέπει η ομάδα να παραμείνει συγκεντρωμένη και, αφού έφτασε στην πηγή, πρέπει να πιει νερό. Θέλουμε τίτλους σαν να είναι πάντα η πρώτη φορά και κάθε τρόπαιο, ιδιαίτερα για το τμήμα μπάσκετ, σημαίνει πολλά. Γιατί αυτή η ομάδα έχει περάσει πολλά, τα έβαλε με την πιο βρώμικη παράγκα που έχει υπάρξει στον ελληνικό αθλητισμό και νίκησε κατά κράτος. Θα πανηγυρίσουμε με την ψυχή μας, λοιπόν, όταν πρέπει. Μέχρι τέλους… Όταν ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου σηκώσει το Κύπελλο στα «Δύο Αοράκια».

*Τα παιχνίδια είναι διαδοχικά και χρειάζεται καθαρό μυαλό. Μέσα σε τρεις ημέρες, προημιτελικός (με Άρη), ημιτελικός (με Παναθηναϊκό) και τελικός (με Περιστέρι). Τρία ματς με τον Ολυμπιακό να είναι το απόλυτο φαβορί και να μην έχει το περιθώριο λάθους. Το είδαμε και στο πρώτο ημίχρονο με τους Πράσινους ότι υπήρχε πίεση και η ομάδα ήταν άστοχη, σουτάροντας περισσότερα τρίποντα (5/17) από δίποντα (6/9). Τα πέντε σερί εύστοχα τρίποντα στην τρίτη περίοδο έβαλαν το νερό στο αυλάκι και από εκεί και πέρα έγινε διαχείριση, με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει για μία ακόμα φορά επίδειξη δύναμης κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Νίκες με όλους τους τρόπους, όποτε θέλει, όπως θέλει…

*Ο Παπανικολάου ήταν εκπληκτικός με 5/5 τρίποντα και με μήνυμα που δεν χωράει διευκρίνιση στον προκλητικό Αγραβάνη (ο οποίος χτύπησε πρώτος τον αρχηγό του Ολυμπιακού εκτός φάσης), ο Βεζένκοβ παραμένει σταθερή αξία για τους Πειραιώτες, σκοράροντας 22 πόντους με 7/11 σουτ συνολικά (συν 5/5 βολές), με τους Κάνααν και Λαρεντζάκη να δίνουν και αυτοί πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Ο Αμερικανός βλέπει… πράσινα και αφηνιάζει πετυχαίνοντας 14 πόντους με τρία τρίποντα. Ήταν ο παίκτης-κλειδί στην τρίτη περίοδο. Σε μία ημέρα όπου ο Γουόκαπ ήταν άστοχος (0/8 σουτ), αλλά παρέμεινε σταθερά συνεπής στην άμυνα, ο Ολυμπιακός έκανε τα απολύτως απαραίτητα, τα οποία αρκούσαν για μία νίκη ακόμα κόντρα στον Παναθηναϊκό, που είχε τον καλύτερο παίκτη του (Μπέικον) με 1/13 σουτ.

*Το γλέντι συνεχίστηκε και αργότερα, με τη νέα νίκη του Ολυμπιακού στο βόλεϊ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αυτήν τη φορά με 3-2 σετ στο (σχεδόν κατάμεστο) Ρέντη. Η τάξη αποκαθίσταται και ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων αποτελεί, ήδη, μακρινή ανάμνηση. Ο ΘΡΥΛΟΣ είναι στον τελικό του Challenge Cup και πρώτος στο Πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει μπροστά μας το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ. Όλα βαίνουν καλώς, λοιπόν.

*Οι «μαϊμούδες» βγήκαν ξανά στη Λεωφόρο με ένα ακόμα πέναλτι-«φάντασμα» υπέρ του Παναθηναϊκού, που «μεταμορφώνεται» σε… ομαδάρα όταν αντιμετωπίζει τον Βόλο του κυρ Αχιλλέα Μπέου. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει τη δουλειά του στη Λαμία και με 6 βαθμούς στα επόμενα δύο ματς θα μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά στους δύο βαθμούς. Πρώτα το ματς με τη Λαμία, μετά το ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Άρης 0-1: Οι Θεσσαλονικείς έσβησαν τα όνειρα τίτλου των θλιβερών Πρασίνων (vid)

Ο Άρης έκανε «κηδεία» μέσα στη Λεωφόρο με το γκολ του Σαμόρα από το 2' και οι Πράσινοι μπορούν πλέον με βεβαιότητα να θεωρούν χαμένο το πρωτάθλημα για 14η σερί σεζόν

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'