17.2 C
Athens

Παναθηναϊκός: Πράσινο φως από την ιταλική ομοσπονδία στον Ποτσέκο

Την… ευχή της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ έχει ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο, αν αποφασίσει να απαντήσει θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Πρασίνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ιταλία, οι άνθρωποι του τριφυλλιού έχουν πλησιάσει ήδη δύο φορές τον 50χρονο προπονητή, με την πλέον πρόσφατη να χρονολογείται λίγες ημέρες νωρίτερα, προτείνοντάς του τη θέση του Ντέγιαν Ράντονιτς. Μετά την επαφή του με τον Παναθηναϊκό, ο Ποτσέκο είχε συνάντηση με τους ανθρώπους της ιταλικής ομοσπονδίας, οι οποίοι δεν του έφεραν αντίρρηση να μετακομίσει στην Ελλάδα, μετατρέποντας τη σύμβασή του με την εθνική Ιταλίας από πλήρους σε μερικής απασχόλησης και προχωρώντας σε αναπροσαρμογή της οικονομικής πλευράς της συμφωνίας.

«Τώρα όλα είναι στα χέρια του Ποτσέκο και η απόφαση εξαρτάται μόνο από αυτόν. Δεν μπορώ να εμποδίσω, στο όνομα ενός ενιαίου συμβολαίου και λόγω της σχέσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ μας, μια θεμιτή φιλοδοξία του. Η μόνη προϋπόθεση είναι να μην μιλάμε για την αγορά κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας της εθνικής ομάδας», δήλωσε άνθρωπος της ιταλικής ομοσπονδίας.

Εφόσον υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ιταλό ομοσπονδιακό τεχνικό, ο Ποτσέκο θα είναι ελεύθερος να αναλάβει τις νέες του υποχρεώσεις μετά τις 26 Φεβρουαρίου, όταν οι ατζούρι ολοκληρώσουν τα παιχνίδια με Ουκρανία και Ισπανία για το παράθυρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς