23.2 C
Athens

Σάκκαρη – Αλεξάντροβα 2-0: Διατήρησε την… παράδοση και πέταξε στα προημιτελικά της Ντόχα

Η Μαρία Σάκκαρη (νούμερο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Εκατερίνα Αλεξάντροβα (νούμερο 18) της οποίας επικράτησε εύκολα με 2-0 (6-3, 6-2) σετ και προκρίθηκε στα προημιτελικά στο τουρνουά της Ντόχα.

Οι δύο τενίστριες ήρθαν αντιμέτωπες για 7η φορά στην καριέρα τους και η Σάκκαρη επιβεβαίωσε την καλή παράδοση που διατηρεί αφού επικράτησε για 6η φορά κόντρα στη Ρωσίδα αντίπαλο της. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια περιμένει Μούχοβα ή Γκαρσία στους «8».

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο τενίστριες να δείχνουν αστάθεια στο παιχνίδι τους, αφού αρχικά η Μαρία προηγήθηκε με 2-0 γκέιμ, αλλά έχασε αμέσως το μπρέικ που είχε κάνει και ισοφαρίστηκε σε 2-2.

Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς η Ελληνίδα κυριάρχησε από εκεί και πέρα και με τρία συνεχόμενα γκέιμ από το 3-3, έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3 για το 1-0.

Το στοιχείο που έπαιξε ρόλο στην κατάκτηση του πρώτου σετ ήταν η ψυχραιμία της Μαρίας και οι αρκετοί κερδισμένοι πόντοι στο δεύτερο σερβίς, την ίδια ώρα που έβλεπε την αντίπαλο της να κάνει 6 double fault σε ένα σετ.

Το δεύτερο σετ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού η Σάκκαρη συνέχισε το σερί της και έφτασε γρήγορα στο 4-0, πριν χάσει το πρώτο γκέιμ μετά από 7 συνεχόμενα κερδισμένα.

Από εκεί και πέρα οι δύο αθλήτριες κράτησαν αμφότερες το σερβίς τους και η Μαρία Σάκκαρη έκλεισε το σετ και το παιχνίδι με 6-2, παίρνοντας τη μεγάλη πρόκριση στα προημιτελικά του τουρνουά της Ντόχα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς