17.7 C
Athens

Υπό έρευνα για διαφθορά η Μπαρτσελόνα, έδωσε 1,4 εκατ. ευρώ σε εταιρεία πρώην διαιτητή

Κι άλλοι εξωαγωνιστικοί μπελάδες ελέω... Μπαρτομέου για την Μπαρτσελόνα, που βρίσκεται υπό έρευνα για υπόθεση διαφθοράς - Ποια η απάντηση των Καταλανών

Στο εδώλιο είναι πολύ πιθανό να βρεθεί η Μπαρτσελόνα μετά από έρευνα για εμπλοκή των Καταλανών σε υπόθεση διαφθοράς, καθώς βρέθηκαν 1,4 εκατομμύρια ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας του πρώην διαιτητή, Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα, (DASNIL 95 SL) που μπήκαν από τη διοίκηση (Μπαρτομέου τότε) των Μπλαουγκράνα, από το 2016 μέχρι το 2018.

Σύμφωνα με την «Cadena Ser» η Μπάρτσα κατέθεσε το μεγάλο αυτό ποσό στην εταιρεία του πρώην αντιπροέδρου Τεχνικής Επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε τρεις δόσεις από το 2016 μέχρι το 2018, με τον Νεγκρέιρα να τονίζει ότι είχε συμβουλευτικό ρόλο στην άτυπη και άγνωστη -μέχρι σήμερα- συνεργασία του με τους Καταλανούς, που με τη σειρά τους παρουσιάζουν μία σειρά από επιχειρήματα ώστε να γλιτώσεις τις κυρώσεις και να δικαιολογήσουν αυτή τους την «επένδυση».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση – απάντησή της η Μπαρτσελόνα:

«Στο παρελθόν, η Μπαρτσελόνα προσέλαβε τις υπηρεσίες ενός εξωτερικού τεχνικού συμβούλου, ο οποίος προσέφερε, με τη χρήση video, τεχνικές αναφορές που αφορούσαν σε παίκτες χαμηλότερων κατηγοριών του ισπανικού κράτους και την τεχνική γραμματεία του συλλόγου.

Επιπροσθέτως, η σχέση με τον ίδιο εξωτερικό προμηθευτή διευρύνθηκε με τεχνικές αναφορές που σχετίζονταν με επαγγελματικές διαιτησίες με σκοπό να παρασχεθούν επιπρόσθετες πληροφορίες για το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας και της θυγατρικής ομάδας, μία συνήθης πρακτική στα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά σωματεία.

Επί του παρόντος, αυτού του είδους η εξωτερική συνεργασία σχετίζεται με έναν επαγγελματία του χώρου του ποδοσφαίρου.

Η Μπαρτσελόνα λυπάται που αυτή η πληροφορία εμφανίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή, στο καλύτερο σημείο της σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα θα αναλάβει νομικές διαδικασίες απέναντι σε οποιονδήποτε βλάψει την εικόνα του συλλόγου με πιθανούς υπαινιγμούς που είναι αντίθετοι με τη φήμη του συλλόγου και που μπορούν να προκύψουν ως αποτέλεσμα αυτής της πληροφορίας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς