24.7 C
Athens

Η σπουδαία Μίλαν έκανε βήμα πρόκρισης στους «8» του Champions League, 1-0 την Τότεναμ (vid)

Οι πρωταθλητές Ιταλίας νίκησαν την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποδοκιμάστηκε εντονότατα στο Σαν Σίρο εξαιτίας του... γιουβεντίνικου παρελθόντος του

Από απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιστροφή της Μίλαν σε νοκ άουτ Champions League, με την πρωταθλήτρια Ιταλίας να επικρατεί με 1-0 της Τότεναμ στο Σαν Σίρο και να αποκτά ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» της διοργάνωσης αρκεί ασφαλώς να το υπερασπιστεί στο Λονδίνο σε τρεις εβδομάδες.

Η Μίλαν έβαλε από νωρίς τις βάσεις αφού μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης με την Τότεναμ σε μια φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τα αριστερά και την κούρσα του Τεό Ερναντέζ.

Ο Γάλλος αριστερός οπισθοφύλακας κέρδισε τη μονομαχία με τον Ρομέρο και μπήκε στην περιοχή και σούταρε, με τον Φόστερ να απομακρύνει σε πρώτο χρόνο. Ο Ντίαθ με κεφαλιά πετάχτηκε για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο Άγγλος πεσμένος έβγαλε ξανά αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Ισπανός με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.

 

Το γκολ του Ντίαθ είχε και συμβολική σημασία αφού από ο Κακά ήταν ο τελευταίος για τη Μίλαν που σκόραρε σε νοκ άουτ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης το 2014. Παράλληλα, ο Ισπανός έγινε ο νεαρότερος για τη Μίλαν που σκοράρει σε νοκ άουτ μετά τον Κακά το 2004 απέναντι στη Λα Κορούνια.

Οι Ροσονέρι εκμεταλλεύτηκαν τις πολλές απουσίες της Τότεναμ και την ενδεκάδα με λύσεις ανάγκης που παρέταξε ο Αντόνιο Κόντε (ο οποίος εδώ και 10 χρόνια δεν έχει κερδίσει νοκ άουτ στη διοργάνωση και αποδοκιμάστηκε λόγω του παρελθόντος του στη Γιούβε) για να φτάσουν στη νίκη.

Οι Λονδρέζοι δεν είχαν καθόλου καλές τελικές προσπάθειες κι όταν τις έβρισκαν ήταν… εκτεθειμένοι, με τον Ταταρουσάνου να γίνεται όλο και καλύτερος όσο κυλούσαν τα λεπτά και να μην αισθάνεται ιδιαίτερα μεγάλη απειλή.

Οι μεγάλες ευκαιρίες ανήκαν στη Μίλαν με τον Ντε Κετελάρε από πλεονεκτική θέση στο δεύτερο μέρος να μην μπορεί με κεφαλιά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ανάλογη μεγάλη – και χαμένη – στιγμή είχε και ο Τιάο.

ΜΙΛΑΝ (Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλουλού, Κιάερ, Τιάο, Σαλεμάκερς (77′ Μεσίας), Κρούνιτς, Τονάλι (86′ Πομπέγκα), Τεό Ερναντέζ, Λεάο (90+1′ Ρέμπιτς), Ντίαθ (77′ Ντε Κετελάρε), Ζιρού

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Φόρστερ, Έμερσον, Ντάιερ, Ρομέρο, Λανγκλέ (81′ Ντέιβις), Σκιπ, Σαρ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι (70′ Ριτσάρλισον), Σον (81′ Ντανζούμα), Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς