19.3 C
Athens

Αστέρας – ΠΑΟΚ 2-2: Κάζο για τον Δικέφαλο του Βορρά, οι Αρκάδες γράπωσαν βαθμό με δύο γκολ στο φινάλε!

Ο υπερφίαλος ΠΑΟΚ θεώρησε πως καθάρισε τη νίκη στην Τρίπολη με το γκολ του Μπράντον στο 82' αλλά Σίτο (90') και Ατιένθα (94') έσπευσαν να τον διαψεύσουν χαρίζοντας στους Αρκάδες έναν σπουδαίο βαθμό

Την απόλυτη ψυχρολουσία βίωσε στην Τρίπολη ο ΠΑΟΚ! Οι Ασπρόμαυροι θεωρούσαν πως έχουν κλειδώσει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα όταν βρήκαν δεύτερο γκολ αλλά λογάριαζαν χωρίς την ξαφνική αντίδραση των γηπεδούχων στο 90′!

Οι Αρκάδες πέτυχαν δύο γκολ στο 90′ και στο 94′ και ισοφάρισαν (2-2) τιμωρώντας τον υπερφίαλο Δικέφαλο του Βορρά που γνώρισε δεύτερη σερί ισοπαλία μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό κι ως εκ τούτου έχασε έδαφος στη μάχη για την πρώτη θέση!

Τα όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση ήταν… ασύλληπτα και η εξέλιξη ήταν απίστευτη χωρίς ουδείς να περιμένει αυτό που πέτυχαν οι Αρκάδες. Σημειώνεται πως η ομάδα της Τρίπολης βρήκε δύο γκολ για πρώτη φορά μετά τις 23/10 (!) και την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία αλλά ακόμα κι έτσι έβγαλε τα μάτια του. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μόλις στο 6ο λεπτό η άμυνα του Αστέρα πιάστηκε στον ύπνο, με τον Νάσμπεργκ να βρίσκει τον Ολιβέιρα – μετά από εκτέλεση κόρνερ στην περιοχή – και τον Πορτογάλο να γυρίζει για τον Νορβηγό που από κοντά έκανε το 0-1. Στο 11′ ο Νάρεϊ με προσωπική ωραία ενέργεια από τα δεξιά δεν κατάφερε να πετύχει γκολ αφού ο Παπαδόπουλος επενέβη σωτήρια στο τετ α τετ.

Ο Αστέρας απάντησε στο 12′ με τον Σίτο από πλεονεκτική θέση να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από την εστία του Ζίβκοβιτς με τον ρυθμό να είναι εξαιρετικός σε αυτό το πρώτο τέταρτο αλλά στη συνέχεια να πέφτει απότομα και να ανεβαίνει ξανά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Στο 39′ ο πολύ επικίνδυνος Σίτο μετά από σέντρα από τα δεξιά έπιασε ένα φοβερό σουτ αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Ζίβκοβιτς και βρήκε και στο δοκάρι. Στην αντεπίθεση που ακολούθησε από τον ΠΑΟΚ, ο Κωνσταντέλιας με διαγώνιο σουτ (περισσότερο σέντρα) έστειλε την μπάλα άουτ. Ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος είχε ακόμα μια σημαντική ευκαιρία αλλά τη σπατάλησε.

Ο Νάρεϊ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Αστέρα που είχε μόλις δύο τελικές από ισάριθμα σουτ του Γκαρντάφσκι (πέρασε αλλαγή στο 46′ κι έκανε τους Αρκάδες πιο επιθετικούς). Ο Μπράντον Τόμας σκόραρε στο 82′ για το 0-2 του ΠΑΟΚ κι εκεί οι Θεσσαλονικείς έμοιαζαν να χαλαρώνουν.

Η προειδοποιητική βολή του Αστέρα ήρθε στο 84ο λεπτό όταν στη σέντρα του Τιλίκα από τα δεξιά ο Προύντζος έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι κι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Άκης Μάντζιος έκανε όσο το δυνατόν πιο επιθετική την ομάδα του η οποία στο 90′ μείωσε σε 1-2 με το πλασέ του Σίτο από τα αριστερά σε σέντρα από τα δεξιά. Εκεί ξεκίνησε… πολιορκία, με τον Τασουλή από μακριά να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Ζίβκοβιτς που έδιωξε σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια ο Άλβαρες σέντραρε γεμάτα από τα αριστερά και ο προωθημένος Ατιένθα έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 με τον Δικέφαλο του Βορρά να βρίσκεται από τον παράδεισο στην… κόλαση.

ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία για το 1-0 (vid)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΠΑΟΚ 2-2

Σκόρερ: 90′ Σίτο, 90+4′ Ατιένθα / 6′ Νάσμπεργκ, 82′ Μπράντον

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Σανταφέ / Νάσμπεργκ, Ζ. Ζίβκοβιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ρουμπέν Γκαρθία (46′ Γκαρντάφσκι), Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες (87′ Τασουλής), Σανταφέ (70′ Προύντζος), Αλάγκμπε, Ριέρα (77′ Τιλίκα), Κρεσπί, Σίτο, Μπαράλες (87′ Κωστέας)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (87′ Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (88′ Φιλίπε Σοάρες), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (68′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (77′ Τάισον), Ολιβέιρα (68′ Μπράντον)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς