19.9 C
Athens

ΑΕΚ – Λεβαδειακός: Όπου Γιάννης (Παπαδόπουλος) και «εξυγίανση», φάουλ για… φυλακή πριν το πέναλτι και την αποβολή! (vid)

Ο χιλιοτραγουδισμένος Γιάννης Παπαδόπουλος και ο VARίστας Ζαμπαλάς τελείωσαν το ΑΕΚ - Λεβαδειακός από το ημίχρονο, μετατρέποντας ένα καθαρό φάουλ του Άμραμπατ σε πέναλτι και αποβολή υπέρ των γηπεδούχων

Αν υπάρχει ένα ονοματεπώνυμο συνυφασμένο με την περιβόητη «εξυγίανση» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό είναι δίχως άλλο το «Γιάννης Παπαδόπουλος». Άλλες φορές Γιάννης, άλλες… Γιαννάκης, αφού δεν έχουμε να κάνουμε με το ίδιο πρόσωπο.

Εδώ λοιπόν δεν είναι Γιαννάκης αλλά Γιάννης. Όπου Γιάννης (Παπαδόπουλος) και εξυγίανση δηλαδή, μια και συζητάμε για τον διαιτητή και όχι για τον… φίλαθλο που δεν σχετίζεται με κάποια ΠΑΕ και απλώς τυχαίνει να κόβει βόλτες σε αποδυτήρια γηπέδων στα οποία αγωνίζεται η ΑΕΚ.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος είναι αυτό που λέμε «σεσημασμένος» όταν στην εξίσωση μπαίνει η ΑΕΚ. Απόψε σφύριξε αγώνα της για 18η φορά και μόνο ο Αστέρας Τρίπολης είχε τη… χαρά να τον βρει μπροστά του περισσότερες (19). Στην περυσινή σεζόν ο Γιάννης Παπαδόπουλος είχε «διαπρέψει» εκ νέου, αφού μαζί με τον γνωστό και μη εξαιρετέο Τάσο Σιδηρόπουλο έκαναν τα στραβά μάτια σε ένα καθαρό πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ, λίγο πριν η ΑΕΚ ανοίξει το σκορ.

ΑΕΚ – Ατρόμητος: Ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι, ο Παπαδόπουλος δεν έδωσε ούτε φάουλ και ο Σιδηρόπουλος πέρα βρέχει! (vid)

Αλίμονο αν η επίδοξη πρωταθλήτρια ΑΕΚ έχει ανάγκη από διαιτητική βοήθεια κόντρα στον Λεβαδειακό. Εκτός κι αν έχει. Η Ένωση άνοιξε το σκορ με τον Λιβάι Γκαρσία αλλά στη συνέχεια θορυβήθηκε σε ένα τετ α τετ του Βρακά με τον Αθανασιάδη, όταν οι Βοιωτοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στην επαφή των δυο παικτών.

Τα ριπλέι της COSMOTE TV δεν μπόρεσαν να αποσαφηνίσουν αν όντως υπήρχε παράβαση (το σίγουρο είναι πως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν βρήκε μπάλα), όμως λίγο αργότερα δεν χρειάστηκε καν ριπλέι. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε αδίστακτα το σημείο του πέναλτι όταν ο Γκαρσία σωριάστηκε στο έδαφος, αποβάλλοντας μάλιστα με 2η κίτρινη τον Τζημόπουλο.

Το θέμα είναι πως δεν θα είχε υπάρξει ούτε πέναλτι, ούτε βεβαίως και αποβολή, αν ο Γιάννης Παπαδόπουλος ήταν λίγο πιο προσεκτικός. Ή έστω ο κύριος Ζαμπαλάς από τα Γιάννενα που έχει την ευθύνη του VAR. Αν και η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα προκειμένου να δει κάποιος το πάτημα του Άμραμπατ στον πεσμένο Χάμοντ, ο οποίος σφαδάζε μετά τη σκαριά του αντιπάλου του.

Γιάννης Παπαδόπουλος διαιτητής

Ακόμα κι αν αγνοήσουμε την τρικλοποδιά στον Χάμοντ, η σκαριά του Άμραμπατ με το δεξί πόδι στον πεσμένο αντίπαλο δεν είναι δυνατόν να διαφύγει από έναν διαιτητή της… εμβέλειας του Γιάννη Παπαδόπουλου. Κι αν τελικώς διαφύγει, γι’ αυτό υπάρχει ο VAR. Λέμε τώρα, διότι στην πραγματικότητα ο ρόλος του VAR στη Super League είναι να σιγοντάρει τους διάφορους «αγαπητικούς»…

Δείτε στο 2ο δευτερόλεπτο του βίντεο το καθαρό πάτημα του Άμραμπατ στον Χάμοντ, στη φάση που ουσιαστικά καθάρισε το ματς και έστειλε από νωρίς τον Λεβαδειακό στα θυμαράκια!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς