24 C
Athens

Αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος με υπέροχο μήνυμα ο Γιάνκτο: «Δεν θέλω να κρύβομαι πια» (vid)

Ο Τσέχος διεθνής ποδοσφαιριστής είχε το θάρρος να μιλήσει δημόσια για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις ώστε να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να εκφραστούν ελεύθερα και να μην κρύβονται πίσω από τα θέλω τους

Ο διεθνής Τσέχος ποδοσφαιριστής της Χετάφε (αγωνίζεται ως δανεικός από την ισπανική ομάδα στην Σπάρτα Πράγας), Γιάκουμπ Γιάνκτο, μοιράστηκε τη μεγαλύτερή του αλήθεια μέσω των social media, καθώς όπως είπε ο ίδιος «δεν θέλει να κρύβεται πια».

Με ένα υπέροχο μήνυμα στο Twitter ο Γιάνκτο αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος θέλοντας να παρακινήσει κι άλλους συναθλητές του -κι όχι μόνο- να το κάνουν για να νιώθουν ελεύθεροι και να ζουν τη ζωή τους όπως αυτοί την θέλουν και την ονειρεύονται.

Στην ανάρτησή του έγραψε: «Γεια σας, είμαι ο Γιάκουμπ Γιάνκτο. Όπως όλοι, έχω τα προτερήματα και τις αδυναμίες μου. Έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου. Έχω τη δουλειά μου, που την κάνω όσο καλύτερα μπορώ, για χρόνια. Με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και πάθος.

Όπως όλοι, θέλω να ζήσω τη ζωή μου χωρίς φόβους, χωρίς προκατάληψη, χωρίς βία, αλλά με αγάπη. Είμαι ομοφυλόφιλος και δεν θέλω πια να κρύβομαι».

Μάλιστα, τη δημόσια στήριξή της στον Γιάνκτο για αυτή του την κίνηση εξέφρασε και η ομάδα στην οποία αγωνίζεται από φέτος, η Σπάρτα Πράγας, που ανέφερε σχετικά:

«Ο Γιακούμπ μίλησε ανοιχτά σε εμάς για τη σεξουαλικότητα του εδώ και αρκετό καιρό. Κάτι τι άλλο αφορά την προσωπική του ζωή. Κανένα άλλο σχόλιο, καμία άλλη ερώτηση. Έχεις τη στήριξη μας, ζήσε τη ζωή σου Γιάκουμπ, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς