18.9 C
Athens

Μπαρτζώκας: Δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα μας, το καλύτερο επίπεδο της 15ετίας

Ο τεχνικός των Πειραιωτών ξεκαθάρισε πως η ομάδα του δεν πάει με το «τουπέ» του φαβορί στην Κρήτη και έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για τον ανταγωνισμό στο ελληνικό μπάσκετ και το κλίμα μεταξύ παικτών και προπονητών

Το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ βρίσκεται προ των πυλών και οι οχτώ ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τη μεγάλη γιορτή στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση όχι μόνο εντός συνόρων αλλά κι εκτός, ωστόσο μέσω του προπονητή του, Γιώργου Μπαρζώκα, τονίζεται ότι η ταπεινότητα είναι το κλειδί και έτσι πορεύονται στον Πειραιά.

«Δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα μας», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή των Ερυθρολεύκων, που πρόσθεσε επίσης ότι το φετινό επίπεδο των 8 φιναλίστ είναι το καλύτερο των 15 τελευταίων ετών στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Δεν δίνουμε τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα μας. Έχουμε την ίδια προσέγγιση με τις άλλες ομάδες, ξεκινώντας από το παιχνίδι της Παρασκευής. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες, γιατί εμείς πρέπει να παίξουμε 3 παιχνίδια σε 3 μέρες.

Η ομάδα πρέπει να νικήσει, αλλά και να είναι φρέσκια. Για τους προπονητές και τους παίκτες αυτό είναι μία πρόκληση το πώς θα το διαχειριστούμε. Νομίζω ότι οι ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν ένα αβαντάζ επειδή έχουν συνεχόμενα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Νομίζω όμως ότι χρόνο με τον χρόνο το επίπεδο του πρωταθλήματος γίνεται όλο και καλύτερο.

Αν συνυπολογίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά των ομάδων δεν επέτρεψαν να γίνουν καλύτερες ομάδες, αλλά αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν όλο και καλύτεροι προπονητές και παίκτες, κάτι που δημιούργησε έναν ανταγωνισμό. Σε επίπεδο 8αδας είναι καλύτερο της τελευταίας 15ετίας.

Αυτό θα είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ. Δεν θεωρούμε εαυτό φαβορί, θα είναι ένα ανταγωνιστικό τουρνουά. Θεωρούμε ότι πρέπει να πάμε στην Κρήτη και να παίξουμε όπως συνηθίζουμε και αν όλα πάνε καλά να πάρουμε το κύπελλο. Θα ήθελα να υπάρχει ατμόσφαιρα ανάλογη των αρχηγών και προπονητών και στο γήπεδο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς