17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Πρέπει να αποφύγει τον «εκτροχιασμό» γιατί η σεζόν δεν έχει τελειώσει

Η προετοιμασία της νέας σεζόν δεν έχει καμία σχέση με το παρόν. Η ομάδα καλείται να μείνει ανεπηρέαστη από τα σενάρια και να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της γιατί υπάρχουν ακόμα 15 αγώνες στη Super League και (τουλάχιστον) ένας επαναληπτικός ημιτελικός Κυπέλλου. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Η ήττα από την ΑΕΚ με 3-0 στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, είναι δεδομένο ότι έχει αφήσει πληγές. Ο Ολυμπιακός και ο λαός του δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ήττες και η διαχείριση της κρίσης (μιας ακόμα στη σεζόν) από εδώ και πέρα είναι το Α και το Ω.

*Υπάρχει ακόμα ένας επαναληπτικός στον οποίο οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την ανατροπή και την πρόκριση, παίζοντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπροστά στους φιλάθλους της ομάδας. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν χωράει δεύτερη σκέψη. Ωστόσο, το σημαντικό τώρα είναι να παραμείνουν όλοι ψύχραιμοι. Τόσο ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο για να υποστηρίξει την ομάδα του όσο και οι άνθρωποι του συλλόγου που παίρνουν τις αποφάσεις. Και τον τελευταίο λόγο σε αυτές έχει πάντα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης.

*Σε μία σεζόν όπου όλα έχουν πάει στραβά και ένα ντόμινο λαθών έχει φέρει την ομάδα σε αυτό το σημείο, ο στόχος του Πρωταθλήματος δεν έχει χαθεί. Η διαφορά από διψήφια έχει γίνει μονοψήφια και υπάρχουν ακόμα 15 αγώνες στο πρόγραμμα. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον Ολυμπιακό το δικαίωμα στην ελπίδα από τη στιγμή που διεκδικούνται 45 ολόκληροι βαθμοί. Υπάρχουν 45 βαθμοί πάνω στο τραπέζι. Ωστόσο, και ο ίδιος ο Ολυμπιακός δεν έχει το δικαίωμα να πετύχει «αυτογκόλ» και να υποστηρίξει τώρα ότι η σεζόν είναι χαμένη. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τέλους και ό,τι γίνει.

*Ναι, οι Ερυθρόλευκοι δεν πείθουν και ιδιαίτερα στα μεγάλα παιχνίδια έχουν παρουσιάσει πρόβλημα σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο. Αυτή, όμως, είναι η δουλειά του προπονητικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών. Αυτοί πρέπει να βρουν τη λύση στο πρόβλημα (δεν είναι αποδεκτό να μπαίνει τόσο χαλαρά η ομάδα στον εκάστοτε αγώνα) και να τα δώσουν όλα μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να αλλάξει η διαμορφωθείσα κατάσταση.

*Αυτήν τη στιγμή, ο Ολυμπιακός απέχει 5 βαθμούς από την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα. Γιατί να δώσουμε μία σπρωξιά και να τα γκρεμίσουμε όλα; Γιατί να μη συνεχιστεί η προσπάθεια και ό,τι βγει; Και ας μη βγάζει σιγουριά η ομάδα, μιλάμε για ολόκληρο Ολυμπιακό, που παραμένει αήττητος στη Super League εδώ και δεκατρείς αγωνιστικές (8-5-0).

*Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και υπάρχει ο κίνδυνος γενικότερου «εκτροχιασμού», κάτι που πρέπει να αποφύγει ο σύλλογος. Η επόμενη ημέρα στην ομάδα απασχολεί άπαντες. Και ο Μαρινάκης με τους συνεργάτες του πρέπει, ήδη, να αρχίσουν να την προετοιμάζουν και να τη «χτίζουν». Δεν είναι ανάγκη, όμως, να βγουν όλα στη φόρα. Τα σενάρια πρέπει να μείνουν μακριά από το Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη και την καθημερινότητα των Ερυθρόλευκων.

*Άλλο πράγμα η προεργασία για την επόμενη σεζόν και άλλο η επικοινωνία (τη δεδομένη χρονική στιγμή) των αλλαγών που επίκεινται στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να δουλέψει για τον εαυτό του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για να στελεχώσουν την ομάδα σε όλα τα πόστα.

*Αθόρυβα, μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα από τη διοίκηση και τον ηγέτη του συλλόγου. Το οργανόγραμμα χρίζει επανεξέτασης και το ζητούμενο δεν είναι να βρεθεί για παράδειγμα μόνο ο επόμενος προπονητής που θα «τρέξει» ένα νέο πρότζεκτ. Όλη η λειτουργία πρέπει να αλλάξει και το «γύρω-γύρω» είναι πάντα σημαντικό.

*Όλα αυτά μπορούν να συζητηθούν και να προετοιμαστούν από τώρα, αλλά η ομάδα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη και συγκεντρωμένη στις υποχρεώσεις της. Με 15 αγώνες να απομένουν, καμία σεζόν δεν έχει τελειώσει από τις 12 Φεβρουαρίου. Ο ΘΡΥΛΟΣ δεν είναι πειστικός, το αγωνιστικό του σχέδιο στα μεγάλα παιχνίδια «μπάζει από παντού», αλλά δεν παύει να είναι ολόκληρος Ολυμπιακός. Μία μεγάλη νίκη, αλλάζει πάντα τα δεδομένα και είναι ικανή να το κάνει ακόμα και τώρα.

*Αυτή η μεγάλη νίκη στην τρέχουσα σεζόν σημειώθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού, αλλά τη στέρησε ένας Δανός ανίκανος διαιτητής. Για μένα, παραμένει το ματς που θα είχε αλλάξει απόλυτα τη μοίρα του Ολυμπιακού στην αγωνιστική χρονιά που διανύουμε. Αν παρέμενε το δίκαιο 1-0 στη Λεωφόρο, τότε θα κάναμε διαφορετική συζήτηση τώρα. Θα είχε αλλάξει όλη η ψυχολογία της ομάδας, αλλά και η κατάσταση στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ από τον περασμένο Νοέμβριο…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ιωαννίδης εκτός ορίων: Η χυδαία απάντηση σε οπαδό του ΠΑΟ που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα! (vid)

Απίστευτη έκρηξη του Φώτη Ιωαννίδη μετά την ήττα-σοκ από τον Άρη, αφού έβρισε χυδαία οπαδό που του είπε ότι δεν τιμά τη φανέλα με το τριφύλλι κατά την αποχώρησή του από τη Λεωφόρο

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό τη live περιγραφή του αγώνα Παναθηναϊκός - Άρης για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League