21.2 C
Athens

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ από την Ντρισμπιώτη, που έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Η σπουδαία Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αποδεικνύει ξανά ότι δεν έχει ταβάνι και συνεχίζει με... φόρα, έχοντας ως φόντο την Ολυμπιάδα του 2024 στο Παρίσι

Είναι σπουδαία, αλύγιστη, ασταμάτητη και αποφασισμένη για κάτι μεγάλο στο Παρίσι το 2024.

Ο λόγος για την τρομερή Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που σε ηλικία 38 ετών και 328 ημερών κατέρριψε ένα ακόμη μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από το μακρινό 2004.

Τότε ήταν το 1.28.58 της Αθηνάς Παπαγιάννη στα 20χλμ. βάδην από τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο σήμερα, η Αντιγόνη όλης της Ελλάδας αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην της Αυστραλίας στην Μελβούρνη και κατάλαβε την δεύτερη θέση με 1 ώρα 28.12, πιάνοντας παράλληλα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού!

«Ήταν καθαρά μια κούρσα τακτικής. Είχαμε μιλήσει από πριν με την Τζεμάιμα (σ.σ Μόνταγκ) και είχαμε πει για τον αγώνα. Μέχρι το 15ο χιλιόμετρο πήγαμε παρέα και μετά η καθεμία έκανε το δικό της 5άρι.

Είχα γυμναστεί πολύ καλά όλο αυτόν τον καιρό στην Αυστραλία. Με τακτική όλα γίνονται. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα σήμερα. Οι συνθήκες ήταν αρκετά καλές, παρότι είχε λίγο αεράκι και υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν στους 20 βαθμούς», είπε αρχικά για τη σημερινή της παρουσία η αθλήτρια και συμπλήρωσε: «Από το Μόναχο κι έπειτα ήξερα πως μπορώ να κάνω το ολυμπιακό όριο, δεν ήξερα όμως ότι μπορώ να βαδίσω τόσο γρήγορα».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς