17.8 C
Athens

Ρεάλ – Αλ Χιλάλ 5-3: Πολυβόλα οι Μαδριλένοι, κατέκτησαν ένα ακόμα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων!

Η Βασίλισσα της Ευρώπης με απολαυστική εμφάνιση σκόρπισε την κορυφαία ομάδα της Ασίας στο Ραμπάτ και προσέθεσε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην πλούσια τροπαιοθήκη της

Την τελευταία φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης διεκδίκησε τρόπαιο εκτός Ισπανίας στο 2023, τα πράγματα δεν κύλησαν τόσο καλά. Στο Ραμπάτ, πάντως, η κατάσταση κύλησε διαφορετικά και η Βασίλισσα προσέθεσε το 5ο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στην πολύ πλούσια τροπαιοθήκη της και μάλιστα στην 6η συμμετοχή της σε τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης!

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι σε ένα χορταστικό ματς επιβλήθηκε με 5-3 της Αλ Χιλάλ που έκανε την έκπληξη και βρέθηκε στον τελικό, αλλά σε αυτόν αποδείχθηκε πως υπάρχει μεγάλη απόσταση να τη χωρίζει από ένα σύνολο που έχει το know how τόσο σε Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων όσο και συνολικά στην κατάκτηση τίτλων.

Η Αλ Χιλάλ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της αλλά βρήκε απέναντι της μια Ρεάλ που ήταν άκρως αποτελεσματική και που προηγήθηκε με 2-0 στα πρώτα 18′ με τους Βινίσιους και Βαλβέρδε.

 

Παρά ταύτα κατάφερε να μειώσει στο 26′ όταν κάθετη πάσα με αποδέκτη τον Μαρεγκά έφερε τον πρώην φορ της Πόρτο απέναντι από τον Λούνιν κι ευστόχησε με πλασέ για το 2-1.

Η Ρεάλ του Κάρλο Αντσελότι δεν ήθελε να μπει σε περαιτέρω περιπέτειες στο δεύτερο μέρος και με ένα τετράλεπτο ξέσπασμα καθάρισε το παιχνίδι. Ο Μπενζεμά στο 54′ αξιοποίησε την ασίστ του Βινίσιους και στο 58′ ο Βαλβέρδε με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πέτυχε το 4-1.

 

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Βιέτο, αλλά δεν πρόλαβαν καλά-καλά να το χαρούν αφού πέντε λεπτά αργότερα (69′) ο Βινίσιους ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2.

 

Το μόνο που κατάφερε η Αλ Χιλάλ ήταν να μειώσει με το δεύτερο τέρμα του Βιέτο για το τελικό 5-3.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Λούνιν, Καρβαχάλ (79′ Βαγιέχο), Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καμαβινγκά, Μόντριτς (74′ Νάτσο), Τσουαμενί (62′ Θεμπάγιος), Κρόος (74′ Ασένσιο), Βαλβέρδε, Μπενζεμά (62′ Ροντρίγκο), Βινίσιους

ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Αλ-Μουαϊούφ, Αμπντουλχαμίντ, Τζανγκ, Αλ-Μπουλαϊχί, Χαλιφά Αλνταουσαρί, Κανό, Κουέγιαρ, Καρίγιο (74′ Μάικλ), Βιέτο (86′ Αλ Χαμντάν), Σαλέμ Αλ Νταουσαρί (74′ Νασέρ Αλ Νταουσαρί), Μαρεγκά (86′ Ιγκάλο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς