26.5 C
Athens

ΠΑΣ – Ιωνικός 0-0: Οι Ηπειρώτες έσπασαν τα δοκάρια, όρθιοι οι Νικαιώτες

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε τα... άχαστα απέναντι στον Ιωνικό που αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με παίκτη λιγότερο - Δύο δοκάρια οι Ηπειρώτες, μοιραίος ο Μπάλαν

ΠΑΣ Γιάννινα και Ιωνικός κόλλησαν στο 0-0, σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές ευκαιρίες και δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους.

Το αποτέλεσμα φάνηκε να άφησε παραπάνω χαρούμενο τον Ιωνικό, δεδομένου ότι αγωνίστηκε για περίπου μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, αλλά και γιατί έμεινε αήττητος για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι παίρνοντας έναν σημαντικό βαθμό σε μια δύσκολη έδρα.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του είχε τις ευκαιρίες για να βρει το τέρμα της νίκης, αλλά κυρίως πριν μείνουν με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι, καθώς η ομάδα του Στάικου φάνηκε να μπλοκάρει και να παίρνει βιαστικές αποφάσεις έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιουργώντας κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία του Χουτεσιώτη. Η ομάδα της Νίκαιας προσπάθησε και αυτή δειλά δειλά να κάνει κάποια πράγματα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία και μοναδική του πρώτου μέρους ήρθε λίγο πριν το τέλος του, με τον Μπάλαν να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτικό σημείο μετά από γύρισμα του Σόρια.

Λίγες στιγμές αργότερα έγινε το πιο άσχημο γεγονός του αγώνα, με τον Παμλίδη να προσγειώνεται άσχημα με το ένα πόδι, μετά από εναέρια μονομαχία και να αποχωρεί με φορείο από το γήπεδο.

Μάλιστα ο Έλληνας επιθετικός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Στο 61′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και πάλι για τον ΠΑΣ και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μπάλαν. Ο Πήλιος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ρουμάνος φορ, όντας φάτσα με το τέρμα έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 66′ άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς, καθώς ο Ρομαό που είχε δεχθεί πρώτη κίτρινη κάρτα πέντε λεπτά νωρίτερα κατάφερε να δεχθεί μέσα σε αυτό το διάστημα και δεύτερη και άφησε τον Ιωνικό με δέκα παίκτες.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ ήλεγξε το παιχνίδι κατά κράτος, δημιούργησε φάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια σοβαρή απειλή.

Όλα αυτά μέχρι το 90+3′ και την τελευταία φάση του αγώνα, όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το γκολ.

Ο Τζίμας έπιασε το σουτ στην κίνηση μετά από εκτέλεση φάουλ του Σόρια, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι αφού χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια πέρασε άουτ. Έτσι το 0-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σορία, Πήλιος, Καραχάλιος, Μορέιρα (86΄ Λεό Μπατίστ), Παμλίδης (45΄ Αλ. Λώλης), Εραμούσπε, Ριένστρα (55΄ Νίνης), Τζίνο (86΄ Τζίμας), Μπακαδήμας, Μπάλαν

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Τσιγκρίνσκι, Ρουμπουλάκου, Μύγας, Ρομαό, Λοβέρα (68΄ Αντούνες), Σάκιτς, Φαντιγκά (46΄ Καμπράλ), Κάνιας, Σεμπά, Μάντζης (74΄ Μάνος / 90+1′  Μπουένα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς