18.8 C
Athens

Σάκκαρη – Μάρτιτς 1-2: Ήττα με ανατροπή και αποκλεισμός στα ημιτελικά του Λιντς

Δεν τα κατάφερε η Μαρία Σάκκαρη που ηττήθηκε με 1-2 σετ (6-3, 3-6, 4-6) με ανατροπή από την Πέτρα Μάρτιτς και έμεινε εκτός του μεγάλου τελικού στο τουρνουά του Λιντς.

Στον τελικό του τουρνουά η Μάρτιτς θα αντιμετωπίσει την Ποτάποβα το μεσημέρι της Κυριακής (12/02, 16.00)

Παιχνίδι για γερά νεύρα ήταν αυτό ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και την Πέτρα Μάρτιτς. Οι δύο τενίστριες συναντήθηκαν για τρίτη φορά στην καριέρα τους, με την Ελληνίδα να έχει κερδίσει τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις.

Με την παράδοση ως όπλο, αλλά και την εξαιρετική της πορεία έως τώρα στο τουρνουά του Λιντς, – όπου μέχρι σήμερα δεν είχε χάσει σετ- η Μαρία Σάκκαρη μπήκε πιο δυνατά στο court και παρόλο που το παιχνίδι πήγαινε στις λεπτομέρειες έδειχνε πως είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την όποια ευκαιρία της δινόταν.

Κι αυτό έγινε, με τις δύο τενίστριες να κρατάνε το σερβίς τους μέχρι το 8 γκέιμ, όπου η Μαρία Σάκκαρη έκανε το μπρέικ και πήρε προβάδισμα με 5-3 σερβίροντας αμέσως μετά για το σετ. Η ευκαιρία δεν πήγε χαμένη και η Ελληνίδα έκλεισε το σετ με 6-3 για το 1-0.

Στο δεύτερο σετ έγινε του… μπρέικ. Η Σάκκαρη ήταν αγνώριστη και η Μάρτιτς το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας δύο μπρέικ και παίρνοντας γρήγορο προβάδισμα με 4-0.

Από εκεί και πέρα οι δύο αθλήτριες έσπαγαν η μία το σερβίς της άλλης, με τη Σάκκαρη να χάνει τεράστιες ευκαιρίες να επιστρέψει.

Τελικά έβαλε πίεση στην αντίπαλο της, η οποία όμως εκμεταλλεύτηκε άριστα το καλό της ξεκίνημα στο σετ και κράτησε έστω και δύσκολα το προβάδισμα που είχε πάρει κλείνοντας το σετ με 6-3 για το 1-1.

Στο τελευταίο σετ που θα έκρινε και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Λιντς, οι δύο τενίστριες παρουσίασαν μία εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή του δεύτερου σετ και ήταν πάρα πολύ προσεκτικές στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να διατηρήσουν και οι δύο το σερβίς τους και να φτάσουν στο 4-4 χωρίς καμία απώλεια.

Εκεί η Μάρτιτς κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες και έκανε το μπρέικ για το 4-5 και αμέσως μετά έκλεισε στο σερβίς της τον αγώνα πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά Λιντς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς