17 C
Athens

Ολυμπιακός – Ματαρό 9-11: Έχασε την πρώτη μάχη και αναζητά υπέρβαση στην Ισπανία

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης είχαν προβλήματα στην άμυνα, έχασαν δύο πέναλτι και τιμωρήθηκαν από τις Ισπανίδες - Η ρεβάνς με φόντο την πρόκριση στο Final Four του LEN Champions League θα διεξαχθεί στην Ισπανία στις 25/2

Την ήττα με 9-11 από τη Ματαρό στο Παπαστράτειο γνώρισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του LEN Champions League Γυναικών.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης εμφανίστηκαν με κενά διαστήματα στην άμυνα σε πρώτο και τρίτο οκτάλεπτο και τιμωρήθηκαν από μια πολύ ισχυρή ομάδα και άκρως επικίνδυνη όπως αποδείχθηκε και στην πράξη. Προκειμένου να προκριθούν και να υπερασπιστούν το στέμμα τους οι Ερυθρόλευκες θα χρειαστούν υπέρβαση με νίκη στην Ισπανία στις 25 Φεβρουαρίου και διαφορά τριών γκολ.

Οι Ερυθρόλευκες είχαν πρώτη σκόρερ με τέσσερα τέρματα της Βάσω Πλευρίτου, ενώ για τη Ματαρό ξεχώρισε η Φαν ντε Κρατς που πέτυχε τρία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Φαν ντε Κρατς ήταν που έχτισε διαφορά (2-5) στο πρώτο οκτάλεπτο με δύο σερί δικά της γκολ, με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο οκτάλεπτο να αντιδρά με εξαιρετική άμυνα και να μειώνει (4-5) αλλά να χάνει και πέναλτι που θα του επέτρεπε να ισοφαρίσει.

Οι Ισπανίδες απέκτησαν ψυχολογία και με την Αβενιό στον παραπάνω αλλά και την Κέστελι-Νάγκι άνοιξαν ξανά τη διαφορά (6-9). Ο Ολυμπιακός έσφιξε ξανά την άμυνά του και στα τελευταία 5′ σκόραρε με Βάσω και Ελευθερία Πλευρίτου για να μειώσει σε 9-11 όμως έχασε και νέο πέναλτι και μαζί την ευκαιρία να πάει στην Ισπανία κυνηγώντας νίκη με δύο γκολ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΜΑΤΑΡΟ 9-11

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 2-5, 2-0, 2-4, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου

ΜΑΤΑΡΟ: Σάντσεθ, Μορέλ 2, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουάλ, Σέβενιτς 1, Κέστελι-Νάγκι 2, Καμπράι 1, Νογκέ, Αβενιό 2, Μπερτράν, Γκουρί, Κλεβέρια, Καρμόνα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς