20.2 C
Athens

Σάκκαρη – Βέκιτς 2-0: Ξόρκισε τον κακό της δαίμονα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Λιντς

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε το εμπόδιο της Ντόνα Βέκιτς με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Λιντς.

Η Ελληνίδα τενίστρια ξόρκισε τον κακό της δαίμονα, καθώς σε 5 προηγούμενες συναντήσεις με τη σημερινή της αντίπαλο είχε ηττηθεί 4 φορές. H Σάκκαρη έκανε τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο σετ, αλλά τελικά κατάφερε να λυγίσει την αντίπαλο της στο τάι-μπρέικ, σβήνοντας τέσσερα σετ πόιντς και παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Τάουσον και την Μάρτιτς

Οι δύο τενίστριες είχαν ένα κοινό στοιχείο πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς και οι δύο δεν είχαν χάσει σετ στο τουρνουά.

Η Ελληνίδα αθλήτρια όχι απλά προκρίθηκε, αλλά το κράτησε κιόλας, αφού σε όλο το παιχνίδι ήταν ένα βήμα μπροστά από την αντίπαλο της.

Η Σάκκαρη έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς μόλις στο τέταρτο γκέιμ του αγώνα έκανε το πρώτο μπρέικ για να προηγηθεί με 3-1. Το πλεονέκτημα αυτό το διαχειρίστηκε άριστα κρατώντας το σερβίς της και παίρνοντας το πρώτο σετ με 6-3 σε λιγότερο από μία ώρα αγώνα.

Παρόμοιο ήταν το ξεκίνημα και στο δεύτερο σετ, με την Ελληνίδα αυτή τη φορά να κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο σερβίς της αντιπάλου της και να προηγείται γρήγορα γρήγορα στο σετ με 2-0 γκέιμ.

Αυτή τη φορά όμως η Βέκιτς είχε απάντηση και πήρε πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Σε αυτό το κρίσιμο και δύσκολο κομμάτι του αγώνα η Σάκκαρη κράτησε την ψυχραιμία της και έκανε αργότερα νέο μπρέικ για να πάρει κεφάλι και πάλι στο σετ με 4-3.

Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους και η Ελληνίδα σέρβιρε στο 5-4 για να κλείσει το παιχνίδι.

Εκεί η Βέκιτς κατάφερε να πάρει πίσω το μπρέικ και μετά από σκληρές μάχες οι δύο αθλήτριες οδηγήθηκαν στο τάι-μπρέικ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια έδειξε μεγάλες αντοχές εκεί, καθώς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Αρχικά χρειάστηκε να σβήσει δύο σετ καθώς βρέθηκε πίσω με 4-6, ενώ όταν ισοφάρισε βρέθηκε ακόμη δύο φορές με την πλάτη στον τοίχο με 6-7 και 7-8. Παρόλα αυτά διατήρησε την ψυχραιμία της, έσβησε τα σετ πόιντς και μόλις πήρε στα χέρια το πρώτο ματς πόιντ έκλεισε το σετ με 9-8 και έκανε το 2-0 για να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς