28 C
Athens

The Best: Μπενζεμά, Μέσι και Εμπαπέ οι τρεις φιναλίστ για το βραβείο της FIFA

Τους τρεις φιναλίστ που θα διεκδικήσουν το βραβείο «The Best» στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 27 Φεβρουαρίου αποκάλυψε η FIFA την Παρασκευή (10/2).

Πρόκειται για τους Καρίμ Μπενζεμά, Λιονέλ Μέσι και Κιλιάν Εμπαπέ, οι οποίοι ξεχώρισαν στην τελική τριάδα έπειτα από την ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών εθνικών ομάδων, των αθλητικογράφων και των φιλάθλων που ψήφισαν στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Συνολικά 14 ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στην προεπιλογή, ωστόσο ο Κριστιάνο Ρονάλντο για πρώτη φορά δεν βρέθηκε ούτε στη μεγάλη λίστα. Το συγκεκριμένο βραβείο θα δοθεί στο Παρίσι και αφορά στις επιδόσεις που είχαν οι τρεις παίκτες από τις 8 Αυγούστου 2021 ως τις 18 Δεκεμβρίου του 2022.

Ο Καρίμ Μπενζεμά ξεχώρισε αφού κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα (35ο για τη Ρεάλ με αυτόν πρώτο σκόρερ με 27 γκολ), όσο και το Τσάμπιονς Λιγκ όντας κι εκεί πρώτος σκόρερ με 15 τέρματα.

Το δυσάρεστο για εκείνον ήταν πως έχασε το Μουντιάλ το οποίο κατέκτησε ο Λιονέλ Μέσι που αποτελεί και το φαβορί για το τρόπαιο όντας ο MVP για την Αργεντινή κι ενώ νωρίτερα πήρε και το πρωτάθλημα με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Τέλος, ο Κιλιάν Εμπαπέ έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις με τους Παριζιάνους ενώ κατέκτησε το Χρυσό Παπούτσι στο Μουντιάλ κι έγινε μάλιστα ο πρώτος που σκοράρει χατ τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 56 χρόνια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς