21.5 C
Athens

Κύπελλο Πορτογαλίας: Η Μπράγκα απέκλεισε στα πέναλτι την Μπενφίκα και «πέταξε» για τα ημιτελικά

Η Μπράγκα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Πορτογαλίας κόντρα την Μπενφίκα, καθώς επικράτησε με 5-4 στα πέναλτι (1-1 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και προκρίθηκε στους «4» της διοργάνωσης, έπειτα από ένα ματς με μεγάλη ένταση και πολλές εναλλαγές συναισθημάτων.

Στο «Estádio Municipal de Braga» οι «Αετοί» της Λισσαβόνας -με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο βασικό για άλλο ένα παιχνίδι κάτω από τα γκολπόστ τους- ξεκίνησαν ιδανικά το ματς καθώς προηγήθηκαν στο 15′ με τον Γκουέδες.

Η αποβολή του Μπαχ στο 30′ με απευθείας κόκκινη άλλαξε τις ισορροπίες και την εικόνα του αγώνα και η Μπράγκα κατάφερε να ισοφαρίσει έξι λεπτά αργότερα με τον Αλ Μουσράτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να… σφυροκοπούν την άμυνα της Μπενφίκα, η οποία άντεχε παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε την παράταση με 9 παίκτες, μετά την αποβολή (και) του Μοράτο με δεύτερη κίτρινη στο 120′.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι γηπεδούχοι ήταν απόλυτα εύστοχοι (Ρικάρντο Όρτα, Ντζαλό, Κάστρο, Ολιβέιρα, Αλ Μουσράτι), την στιγμή που ο Άουρσνες αστόχησε στο 4ο πέναλτι των «Αετών», καταδικάζοντας την ομάδα του.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στη φάση των «8» του Κυπέλλου Πορτογαλίας:

Ακαντέμικο Βισάου-Πόρτο 0-1

Φαμαλικάο-BSAD 4-1

Κάσα Πία-Νασιονάλ 2-5 πάρ. (2-2 κ.δ.)

Μπράγκα-Μπενφίκα 5-4 πέν. (1-1 κ.δ. και παρ.)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς