18.8 C
Athens

Μαρσέιγ – Παρί 2-1: Προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου και την έστειλε σπίτι της! (hls)

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Παρί Σεν Ζερμέν όχι μόνο δεν θα βάλει το Κύπελλο Γαλλίας στην τροπαιοθήκη της αλλά δεν θα φτάσει καν μακριά στη διοργάνωση! Σε νοκ άουτ αναμέτρηση στη φάση των «16», η Μαρσέιγ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμη του Βελοντρόμ και πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 και μαζί την πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης.

Οι Φωκαείς έχουν την ευκαιρία με εμφανίσεις ανάλογη με αυτή απέναντι στην Παρί να φτάσουν ως το τέλος της διαδρομής και να διεκδικήσουν το 11ο τρόπαιό τους και πρώτο μετά το 1989.

Η απουσία του Εμπαπέ αποδείχθηκε καταλυτική για την ομάδα του Γκαλτιέ, με τα προβλήματα στην άμυνα επίσης να μη λείπουν. Ενδεικτική η φάση του 31ου λεπτού όπου ο Ράμος ανέτρεψε τον Αλέξις Σάντσες κι ο Χιλιανός έγραψε το 1-0 από την άσπρη βούλα.

Ο Ισπανός στόπερ εξιλεώθηκε στο τέλος του πρώτου μέρους με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ η Μαρσέιγ ανέκτησε το προβάδισμά της σε φάση διαρκείας μετά το εκπληκτικό βολέ του Μαλινόφσκι. Η άμυνα της Μαρσέιγ ήταν εκπληκτική, ο Πάου Λόπεθ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις και το φινάλε βρήκε τους Μασσαλούς να πανηγυρίζουν έξαλλα μια απίθανη πρόκριση.

 

ΜΑΡΣΕΙΓ (Τούντορ): Λόπεθ, Μπεμπά, Ζιγκό, Κολάσινατς (63′ Καμπορέ), Ουντέρ (85′ Ουναχί), Ρονζιέ, Βερτού, Κλος, Γκεντουζί, Σάντσες (90′ Ολιβέιρα), Μαλινόφσκι

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Χακιμί, Μαρκίνιος, Ράμος, Μέντες, Ντανίλο (63′ Ζαΐρ Εμερί), Ρουίθ, Βιτίνια (63′ Εκιτικέ), Βεράτι (76′ Σολέρ), Νεϊμάρ, Μέσι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς