21.2 C
Athens

Φλαμένγκο – Αλ Χιλάλ 2-3: Οι Σαουδάραβες έκλεισαν εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων

Η Αλ Χιλάλ έκλεισε το εισιτήριο για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων επικρατώντας με 2-3 της Φλαμένγκο.

Η Αλ Χιλάλ πέταξε για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Αλ Αχλί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Σαουδάραβες φάνηκε να το θέλουν παραπάνω και η ζωή τους έγινε πιο εύκολη καθώς αγωνίστηκαν με παίκτη περισσότερο για ένα ημίχρονο.

Από την πλευρά της η πρώην ομάδα των Ροντινέι και Ραμόν δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το γεγονός πως έμεινε σε μια φάση με παίκτη λιγότερο αλλά και πίσω στο σκορ και παρά το γεγονός πως μείωσε στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω μένοντας μοιραία εκτός τελικού.

Η τυπικά φιλοξενούμενη Αλ Χιλάλ κέρδισε πέναλτι με την έναρξη του αγώνα και ο Σαλέμ αλ Νταουσαρί δεν αστόχησε ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό.

Η Φλαμένγκο είχε γρήγορη απάντηση και έφτασε στην ισοφάριση 16 λεπτά αργότερα με τον Πέντρο.

Η φάση που έκρινε σε μεγάλο βαθμό στο παιχνίδι έγινε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η ομάδα της Σαουδικής Αραβίας κέρδισε πέναλτι, το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή και ο Ζέρσον δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους Βραζιλιάνους με δέκα παίκτες.

Ο Σαλέμ αλ Νταουσαρί ανέλαβε και πάλι την εκτέλεση και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-1 στο 45+9′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αλ Χιλάλ έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της και σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη στο 70′ με τον Λουσσιάνο Βιέττο.

Η Φλαμένγκο προσπάθησε στο τέλος να ανατρέψει τη δύσκολη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-3 στο 90+1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Πέντρο.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς