23.5 C
Athens

ΑΕΚ – Λιμόζ 82-72: Μίτσελ και Μάιλς την έστειλαν από την κόλαση στον παράδεισο

Με τους Μίτσελ και Μάιλς σε εκπληκτική κατάσταση, η ΑΕΚ επικράτησε με 82-72 της Λιμόζ και ανέβηκε στο 2-1 στους ομίλους για τους «16» του Basketball Champions League.

Η Ένωση που είχε σε τρελά κέφια τους Μίτσελ και Μάιλς, επέστρεψε από το -20 και με μία εκπληκτική τέταρτη περίοδο στην οποία κράτησε τους Γάλλους στους 7 πόντους, έφτασε σε μια σημαντική νίκη που της δίνει προβάδισμα πρόκρισης στη φάση των οκτώ της διοργάνωσης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Λιμόζ μπήκε εξαιρετικά στο παιχνίδι και κυριάρχησε απέναντι στην Ένωση, αποκτώντας από νωρίς απόσταση ασφαλείας που διατήρησε μάλιστα σε αρκετό κομμάτι του αγώνα.

Έτσι οι Γάλλοι προηγήθηκαν στο τέλος της πρώτης περιόδου με διψήφια διαφορά (14-25), απόσταση που εκτοξεύτηκε στους 20 (17-37) στο 12′ της αναμέτρησης.

Η Λιμόζ πήρε την απόσταση αυτή χάρη κυρίως στην εξαιρετική της επίδοση στα τρίποντα, που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 9/12 και έδινε τη δυνατότητα στους Γάλλους να κάνουν πάρτι στο παρκέ.

Παρόλα αυτά η Ένωση δεν τα παράτησε και με τους Μίτσελ και Μάιλς που ήταν οι καθοδηγητές στο επιθετικό κομμάτι ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά και κατάφερε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να τη ρίξει κάτω από τους 10 και να πάει με 6 πόντους πίσω στα αποδυτήρια (35-42).

Στην τρίτη περίοδο υπήρχε μια παγιωμένη κατάσταση και ήταν ίσως το πιο ισορροπημένο διάστημα στο παιχνίδι, με το γεγονός αυτό να ευνοεί από τη μία πλευρά τους Γάλλους που ήταν μπροστά, αλλά από την άλλη να κρατάει την ΑΕΚ στο παιχνίδι.

Έτσι η περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 59-65 και το τελευταίο δεκάλεπτο αναμενόταν να είναι αυτό που θα κρίνει την αναμέτρηση.

Εκεί οι Κιτρινόμαυροι ξεκίνησαν δυναμικά και με ένα σερί 12-3 με τον Μίτσελ να είναι καυτός προσπέρασαν με 71-68.

Κι όχι μόνο αυτό, αφού η ΑΕΚ κράτησε τη Λιμόζ για μεγάλο κομμάτι χωρίς πόντο και άνοιξε τη διαφορά στους 9 (77-68) 1,5 λεπτό πριν το τέλος.

Στον εναπομείναντα χρόνο δεν άλλαξε κάτι και η Ένωση πανηγύρισε τεράστια νίκη με 82-72.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Καστίγιο, Καλατράβα, Αουνκρόγκερς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-25, 35-42, 59-65, 82-72.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς