18 C
Athens

Η Premier League παραπέμπει τη Μάντσεστερ Σίτι για πάνω από 100 οικονομικές παραβάσεις!

Η Premier League παραπέμπει τη Μάντσεστερ Σίτι σε ανεξάρτητη επιτροπή για σωρεία οικονομικών παραβάσεων από το 2009 μέχρι το 2018 και οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι βαρύτατες για τους Πολίτες

Τα λεφτά φέρνουν πάντα την ευτυχία; Τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με την περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι, την απάντηση θα την πάρουμε προσεχώς. Και αυτό διότι η Premier League αποφάσισε να παραπέμψει τους Άραβες της Σίτι σε ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου για παραβιάσεις οικονομικής φύσεως την περίοδο 2009-2018, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων ψευδή στοιχεία σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών, αλλά και εκκρεμείς αποζημιώσεις.

Οι Πολίτες κατηγορούνται πως δήλωναν ανακριβή στοιχεία σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών και προπονητών, αλλά και σε αποζημιώσεις που δηλώθηκαν στους λογαριασμούς της. Ο συνολικός αριθμός των παραβάσεων υπολογίζεται πως ξεπερνά τους 100.

Η απόφαση έρχεται μετά από έρευνα που διεξήγαγε αρμόδια επιτροπή της λίγκας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με την οποία μάλιστα η Μάντσεστερ Σίτι είχε αρνηθεί να συνεργαστεί.

Θυμίζουμε ότι μετά την αντίστοιχη έρευνα της UEFA, η Σίτι τιμωρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 με διετή αποκλεισμό από την Ευρώπη, με την ποινή να αναστέλλεται μετά από έφεση του συλλόγου.

Η επιτροπή θα συσταθεί από μέλη που θα επιλέξει ο ανεξάρτητος πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Premier League και η λίγκα δεν πρόκειται να κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο, όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της. Σε περίπτωση που οι Πολίτες κριθούν ένοχοι από την επιτροπή, κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών αλλά και αποβολή από το πρωτάθλημα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς