20.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Κακή πνευματική και αγωνιστική προσέγγιση στην Τούμπα

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την ισοπαλία του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, με τους Ερυθρόλευκους να αποφεύγουν τα χειρότερα, αλλά να χρειάζονται το κάτι παραπάνω. Η ομάδα παρουσιάστηκε ανέτοιμη πνευματικά και, όταν ισορρόπησε, αρκέστηκε στο να μη χάσει.

*Μία ισοπαλία είναι πάντα προτιμότερη από μία ήττα, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έκανε όλα όσα θα μπορούσε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τρεις ώρες μετά το φιάσκο στο Περιστέρι και την ένσταση της ΑΕΚ για το… ύψος των δοκαριών που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα της με τον Ατρόμητο. Μία υπόθεση που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα και έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των συμβάντων που έχουν αλλοιώσει το Πρωτάθλημα Ελλάδας και την εξέλιξή του.

*Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να σταθεί περισσότερο σε αυτόν τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη. Το 0-0 δεν μπορεί να θεωρηθεί κακό αποτέλεσμα βάσει συνθηκών, αλλά δεν είναι, φυσικά, και για πανηγυρισμούς. Είτε έπαιζε σούπερ είτε χάλια (όπως και έγινε), πάντως, δεν είναι δίκαιο αυτό που γίνεται. Ξέχωρα από το τραγικό του πράγματος και την ξεκάθαρη αλλοίωση που συντελείται στη Σούπερ Λιγκ, η ΑΕΚ θα είναι… ξεκούραστη στον επικείμενο πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου (9/2), έχοντας παίξει για τελευταία φορά στις 29/1, σε αντίθεση με τους Ερυθρόλευκους που αγωνίστηκαν κανονικά σε ένα απαιτητικό παιχνίδι με ένταση. Με ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και ό,τι αυτό συνεπάγεται.

*Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε ως κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακά του, δεν μπορούμε να αναλύσουμε και πολλά πράγματα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποδεικνύεται τεράστια μεταγραφή. Όταν αποκτήθηκε, είχα εκφράσει την αντίθεσή μου στα social media, όχι γιατί έπαιζε χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά επειδή ως στυλ τερματοφύλακα δεν είναι του γούστου μου. Χαίρομαι που έπεσα έξω, αλλά αυτός ο τύπος δίνει τα πάντα και αξίζει να είναι βασικός στον μεγαλύτερο και ενδοξότερο ελληνικό σύλλογο.

*Από εκεί και πέρα, η ομάδα έλαβε χαμηλό βαθμό στην πνευματική προσέγγιση και την προετοιμασία του αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Είναι ανεπίτρεπτο πριν καν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα ο αντίπαλος να έχει δοκάρι και στο ενάμισι λεπτό να μετράει, ήδη, δύο χαμένες ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός γλίτωσε από εφιάλτη στο πρώτο εικοσάλεπτο γιατί είχε κάκιστη εκκίνηση στην αναμέτρηση και ο Πασχαλάκης τον κράτησε όρθιο. Μετέπειτα, η ομάδα έβγαλε κάποια αντίδραση, είχε δοκάρι με τον Χάμες, αλλά δεν ήταν πειστική στον αγωνιστικό χώρο. Είχε ένα καλό διάστημα μέχρι το 60′, αλλά μέχρι εκεί. Οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν την πολυτέλεια στη βαθμολογία να κοιτάζουν μακριά παρά μόνο παιχνίδι με το παιχνίδι. Ωστόσο, δεν γίνεται να αρκούνται σε ισοπαλίες και να είναι ευχαριστημένοι με αυτές, καθώς βρίσκονται πίσω στη βαθμολογία και χρειάζονται νίκες.

*Το πρόβλημα, πάντως, δεν ήταν μόνο πνευματικό. Δεν χρειαζόταν κάποιο ιδιαίτερο scouting στον αντίπαλο, αλλά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό για το Πρωτάθλημα στη Λεωφόρο, όπου η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν επιβλητική, επικρατώντας με 3-0. Οι Θεσσαλονικείς είχαν… βγάλει το λάδι στους Πράσινους, ασκώντας ασφυκτικό πρέσινγκ. Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε «αδιάβαστος» και άφησε τον ΠΑΟΚ να ορίσει εκείνος τους κανόνες του αγώνα από την αρχή και δεν παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος στον αγωνιστικό χώρο για το τι θα συναντήσει. Αφού γλίτωσε την… μπόρα στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο μέρος ήταν ξεκάθαρη η ερυθρόλευκη πρόθεση να αποφύγει να δώσει δικαιώματα και να ρίξει το βάρος στον έλεγχο του παιχνιδιού και στην εξασφάλιση του μίνιμουμ στόχου της ισοπαλίας. Η ομάδα δεν πείθει στα ζόρικα ματς και αυτό πρέπει να αλλάξει αν θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο στη Super League.

*Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έμοιαζε να παίζει με λιγότερους ποδοσφαιριστές στη μεσαία γραμμή και ο Μίτσελ πρέπει να αναθεωρήσει άμεσα τον σχηματισμό στα απαιτητικά παιχνίδια. Η προσθήκη ενός τρίτου μέσου, του Σαμασέκου, πιστεύω πως είναι απαραίτητη για την εύρυθμη ομαδική λειτουργία πάνω στο χορτάρι. Ο Ολυμπιακός έχει αποκτήσει ισορροπία στο ρόστερ του, αλλά πρέπει να ισορροπεί και στις γραμμές του. Η ομάδα δεν διακρίνεται για την αθλητικότητά της και όταν δέχεται πίεση παρουσιάζει έλλειμμα σε τρεξίματα και αντοχές.

*Δεν ξέρω αν έχω γίνει κουραστικός με τον Φορτούνη, αλλά επιχειρείται πάλι η «εξαφάνισή» του χωρίς να υπάρχει αγωνιστικός λόγος. Βασικά, πρέπει να παίζει και συντρέχουν αγωνιστικοί λόγοι για να συμβαίνει αυτό! Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έμεινε εκτός 20άδας και στα τελευταία παιχνίδια δεν παίρνει χρόνο συμμετοχής. Στην ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Φορτούνη, Μπιέλ και Χάμες, την πλήρωσε ο πρώτος σε δύο άσχημα πρώτα ημίχρονα του Ολυμπιακού για το Πρωτάθλημα κόντρα σε Άρη και Ατρόμητο, καθώς αντικαταστάθηκε στο 46′. Στη συνέχεια, έμεινε στον πάγκο απέναντι στον ΟΦΗ (σε ματς όπου η ομάδα ήθελε δημιουργία και εκτέλεση ούσα πίσω στο σκορ), ενώ στην Τούμπα κρίθηκε ότι περίσσευε από την 23άδα και έμεινε εκτός 20άδας και αγώνα.

*Είναι απορίας άξιον, πάντως, πώς ο Μπιέλ έπαιξε για 80 λεπτά κόντρα στον ΠΑΟΚ… Τουλάχιστον ο Μασούρας, ο οποίος επίσης δεν απέδωσε, έγινε αλλαγή στο 60′. Ο Μίτσελ έκρινε πως ο Κανός είναι έτοιμος να παίξει σε αυτό το ματς, αν και ο Ισπανός εξτρέμ είχε μόλις 6 συμμετοχές στη σεζόν με την Μπρέντφορντ και συνολικά 83 αγωνιστικά λεπτά. Περισσότερη λογική θα είχε να παίξει για πρώτη φορά ο Μπουτούτσι, ο οποίος είχε αγωνιστικό ρυθμό στην Κόνιασπορ, μετρώντας 23 συμμετοχές και 1.788 αγωνιστικά λεπτά στην τρέχουσα ποδοσφαιρική χρονιά. Ο Κανός ήταν φανερά εκτός κλίματος και αγώνα.

*Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον Φορτούνη και το ανησυχητικό γεγονός είναι πως ο οργανισμός δείχνει να μην το έχει καταλάβει. Θα ήταν άσχημο να παίξει ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ως αλλαγή στην Τούμπα; Υπάρχουν καλύτεροι αυτήν τη στιγμή από τον 30χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος ύστερα από μακρά αποχή έδωσε λύσεις τον Δεκέμβριο του ’22 και τον Γενάρη του ’23 (με τρία γκολ και μία ασίστ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ιωνικό); Η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια σε αυτήν την υπόθεση.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος και για το Game 3 κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μπάλντγουιν

Ανησυχητική παραμένει η κατάσταση στη Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον τραυματισμό του Γουέιντ Μπάλντγουιν, ο οποίος ενδέχεται να χάσει και το τρίτο παιχνίδι της σειράς κόντρα στον Παναθηναϊκό και πρώτο στο Βελιγράδι

Ολυμπιακός: Η προσωποποίηση των αρχών του Μπαρτζώκα ήρθε από τον Λουκ Σίκμα στη Βαρκελώνη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε τον Σίκμα σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν για τον Ολυμπιακό και ο Αμερικανός τον δικαίωσε για την επιλογή του, υπηρετώντας συγκεκριμένο ρόλο εν τη απουσία του αρχηγού Κώστα Παπανικολάου

Παναθηναϊκός – Μακάμπι: Ένταση στη φυσούνα και επεισόδιο Λεσόρ με ανθρώπους των Ισραηλινών (vid)

Η ένταση που ξεκίνησε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του Game 2 μεταφέρθηκε και στον δρόμο προς τα αποδυτήρια, με τον Ματίας Λεσόρ να έχει επεισόδιο με ανθρώπους των Ισραηλινών