18.9 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0: Πρώτη εντός έδρας νίκη στο 2023 για τους Πράσινους

Σκοράροντας δυο φορές (και χωρίς κανένα πέναλτι!) ο ΠΑΟ πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη του μέσα στο 2023 επί της ουραγού Λαμίας

Η Λαμία ήταν ο ιδανικός αντίπαλος σε αυτό το διάστημα για τον Παναθηναϊκό που γνώριζε κατάρρευση και έχασε τη διαφορά που είχε με αποτέλεσμα να πέσει από την κορυφή. Οι Πράσινοι βρήκαν απέναντί τους την ουραγό του πρωταθλήματος και με το φτωχό αλλά ικανοποιητικό (για τους τρεις βαθμούς) 2-0 επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα αυτό το τρίποντο ήρθε με το πρώτο γκολ σε ροή αγώνα (κι όχι με πέναλτι) μετά από διάστημα ενός μήνα και τη νίκη με 0-1 απέναντι στον Λεβαδειακό. Δεν ήταν τόσο εύκολη η νίκη, αφού η Λαμία είχε τις ευκαιρίες της και μάλιστα από μια δική της χαμένη ξεκίνησε το γκολ του Παναθηναϊκού.

Ο Βέργος από πλάγια θέση εκτέλεσε πάνω στον Μπρινιόλι που έπαιξε γρήγορα και ξεκίνησε την αντεπίθεση για τους Πράσινους.

Ο Βαγιαννίδης συνεργάστηκε με τον Μπερνάρντ και άνοιξε για τον Ιωαννίδη που απέφυγε τον Παούλαβετς και γύρισε στο δεύτερο δοκάρι για τον αμαρκάριστο Κλεϊνχέισλερ που σε κενή εστία έγραψε το 1-0 στο 14′ και πανηγύρισε το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι ως βασικός.

 

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, με τη Λαμία να ψάχνει κι εκείνη το γκολ με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ και να φτάνει εύκολα στην περιοχή του Μπρινιόλι με τα ανεβάσματα του Αμπάντα και του Σιμόν.

Ο Ιωαννίδης είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, ενώ στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πιέζουν με διαδοχικά κόρνερ και σε ένα εξ αυτών στο 51′ ο Βέργος άγγιξε την ισοφάριση με την κεφαλιά του πάντως να οδηγεί τον Μπρινιόλι σε σπουδαία επέμβαση.

Ο επιθετικός της Λαμίας είχε και τρίτη τελική στο ματς λίγα λεπτά αργότερα, ενώ οι ελπίδες της ομάδας του ψαλιδίστηκαν από το 66′ που αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Στάνκο για σκληρό μαρκάρισμα.

 

Οι Πράσινοι κέρδισαν απόλυτα την κατοχή της μπάλας και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις φτάνοντας σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σπόραρ μετά από παράλληλο γύρισμα του Σπόραρ σε κενή εστία.

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-0

Σκόρερ: 14′ Κλεϊνχέισλερ, 90+2′ Σπόραρ

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Καραντώνης

Κόκκινη: 66′ Στάνκο

Κίτρινες: Σάρλια / Σιμόν, Κορνέζος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Μπερνάρντ, Πέρεθ, Κλεϊνχέισλερ (61′ Παλάσιος), Μαντσίνι (82′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Ιωαννίδης (82′ Σπόραρ)

ΛΑΜΙΑ (Παντελίδης): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος (62′ Τσιλούλης), Πάβλοβετς, Κορνέζος, Αμπάντα, Τζανδάρης (62′ Σλίβκα), Στάνκο, Ρόμανιτς (82′ Τόσιτς), Σιμόν, Ρουμπέν Μαρτίνεθ (69′ Νούνιες), Βέργος (83′ Μανούσος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς