19.1 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0: Κατώτεροι των προσδοκιών με εξαίρεση τον Πασχαλάκη

Οι Ερυθρόλευκοι δεν έδειξαν την εικόνα ομάδας που ζούσε και ανέπνεε για τη νίκη στην Τούμπα και θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης βρέθηκε σε πολύ καλό βράδυ, κρατώντας ανέπαφη την εστία του με αρκετές αποκρούσεις κόντρα στον ανώτερο ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «κόλλησαν» στο μηδέν (0-0) για την 21η αγωνιστική της Super League, παραμένοντας μαζί στην 3η θέση με 43 βαθμούς (12-7-2).

Μετά τη σκανδαλώδη αναβολή του αγώνα Ατρόμητος – ΑΕΚ έπειτα από την ένσταση των φιλοξενούμενων για το ύψος των δοκαριών, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο -5 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας είχε κάκιστη εκκίνηση στο ματς και ένα εφιαλτικό πρώτο εικοσάλεπτο, στο οποίο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν έχοντας συνολικά πέντε αποκρούσεις στο πρώτο ημίχρονο. Όποτε χρειάστηκε, ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και έκανε τεράστιο ματς, παίζοντας για πρώτη φορά ως αντίπαλος με την πρώην ομάδα του και μάλιστα μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Χάμες Ροντρίγκες προσπάθησε να κάνει κάτι δημιουργικά και εκτελεστικά, είχε δοκάρι στο 22′ με εκπληκτικό αριστερό σουτ, αλλά οι περισσότεροι συμπαίκτες του βρέθηκαν σε κακή βραδιά και δεν κατάφεραν να «υποστηρίξουν» τον Κολομβιανό μεσοεπιθετικό εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος για 13ο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος (8-5-0) και ο ΠΑΟΚ για 11ο σερί ματς στη Σούπερ Λιγκ (8-3-0). Το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα πραγματοποίησε ο Σέρτζι Κανός, παίζοντας ως αλλαγή, ενώ ο Κώστας Φορτούνης έμεινε εκτός 20άδας σε ένα παιχνίδι όπου θα μπορούσε να προσφέρει δημιουργικά.

Ο αγώνας

Ο Ραζβάν Λουτσέτσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κοτάρσκι βρέθηκε στα δοκάρια. Οι Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Ράφα Σοάρες αποτέλεσαν την τετράδα της άμυνας, δεξιά προς αριστερά αντίστοιχα. Οι Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ντάντας αγωνίστηκαν ως κεντρικοί χαφ, με τους Νάρεϊ (δεξιά), Κωνσταντέλια («δεκάρι») και Αντρίγια Ζίβκοβιτς (αριστερά) να κινούνται πίσω από τον σέντερ φορ Ολιβέιρα.
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισαν οι Ζ. Ζίβκοβιτς, Κάργας, Νάσμπεργκ, Κεντζιόρα, Σβαμπ, Φιλίπε Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Μπράντον.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2. O Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ. Οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Οι Μασούρας (δεξιά) και Μπιέλ (αριστερά) βρέθηκαν στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού στη γραμμή κρούσης. Στον πάγκο των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν οι Τζολάκης, Ραμόν, Ρέτσος, Ελ Αραμπί, Μπουτούτσι, Βρουσάι, Βαλμπουενά, Σαμασέκου και Κανός. Ο Μίτσελ είχε συμπεριλάβει αρχικά 23 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Παπαδούδη, Κασάμι και Φορτούνη για την τελική 20άδα.

Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για 20 λεπτά, καθώς ο Ολυμπιακός ζήτησε να «κατέβει» από τις εξέδρες ένα προσβλητικό πανό εις βάρος του προέδρου των Ερυθρόλευκων, Βαγγέλη Μαρινάκη. Η σέντρα ήταν προγραμματισμένη στις 20:30 και στις 20:42 ο Σλοβάκος διαιτητής Κρούζλιακ ζήτησε από τις ομάδες να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια και στις 20:46 αμφότερες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη. Μόλις στα 17 δευτερόλεπτα, ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι (η μπάλα προσέκρουσε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού) σε δεξί σουτ του Νάρεϊ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 2′ έχασαν δεύτερη ευκαιρία, όταν ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ζίβκοβιτς σούταρε αμαρκάριστος με το δεξί από το ύψος του πέναλτι, για να διώξει δύσκολα ο Πασχαλάκης και στη συνέχεια να απομακρύνει τον κίνδυνο ο Ροντινέι.

«Τείχος» Πασχαλάκη, δοκάρι ο Χάμες

Ο Ολυμπιακός είχε κάκιστη εκκίνηση στην αναμέτρηση, αλλά αντέδρασε στο 3′, όταν ο Χάμες έβγαλε κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Κοτάρσκι πρόλαβε τον Μπακαμπού στην έξοδο, μπλοκάροντας την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε ένταση στο παιχνίδι του, χτυπώντας την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ και στο 6′ απείλησε για τρίτη φορά. Ο Κωνσταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και σούταρε με το δεξί, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε με το αριστερό χέρι, πέφτοντας στη δεξιά γωνία της εστίας του και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Στο 9′, ο Έλληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε εύκολα το δεξί σουτ του Ολιβέιρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Μετά το 10′, οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και πήραν την κατοχή για ένα πεντάλεπτο. Στο 17′, ο Νάρεϊ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν έδιωξε την μπάλα σωστά (συγκεκριμένα, ο Ντόη είχε κακή αντίδραση με το αριστερό πόδι, αλλά δεν το πλήρωσε η ομάδα του) και ο Κουλιεράκης σούταρε αδύναμα από το ύψος της μικρής περιοχής, για να μπλοκάρει σταθερά ο Πασχαλάκης. Στο 19′, ο Ολιβέιρα έκανε γύρισμα από αριστερά και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια προ του Κωνσταντέλια. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου καλός, αλλά στο 22′ «άγγιξε» το γκολ. Ο Χάμες εξαπέλυσε αριστερό «κεραυνό» εκτός περιοχής και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι.

Ίνμπομ

Στο 29′, ο Ολυμπιακός έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο απρόσεκτος Ντάντας έκανε λανθασμένη παράλληλη πάσα στην άμυνα της ομάδας του και τροφοδότησε άθελά του τον Μασούρα, αυτός «έσπασε» στον Χουάνγκ, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και ο Ντάντας πρόλαβε και έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Μετά το 22′, οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν ισορροπήσει ανεβάζοντας την πίεση προς τον αντίπαλο έπειτα από ένα εφιαλτικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση. Στο 37′, ο Ολυμπιακός βγήκε ωραία στην αντεπίθεση με τον Ροντινέι να απελευθερώνεται υπέροχα και να δίνει στον Μπακαμπού και ο τελευταίος στον Μασούρα, αλλά το δεξί σουτ του Έλληνα μεσοεπιθετικού (εκτός μεγάλης περιοχής) ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε 0-0, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν δύο καλές στιγμές στο φινάλε και τον Ολυμπιακό την τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο. Στο 43′, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε το σουτ του Ντάντας, ενώ στο 44′ αυτό του Ολιβέιρα δεν βρήκε στόχο σε γυριστό σουτ (μετά το γύρισμα του Ζίβκοβιτς από αριστερά) και η μπάλα κατέληξε άουτ. Στο 45’+2′, ο Μασούρας έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπακαμπού και έπιασε εναέριο αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Οι τελικές προσπάθειες ήταν 9-5 σε αυτό το διάστημα και το ποσοστό κατοχής μπάλας 54%-46% μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος και η ισοπαλία ήρθε φυσιολογικά

Στο 49′, ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά το σουτ του Κωνσταντέλια από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον υψηλό ρυθμό του πρώτου μέρους. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 50′ μέσω αντεπίθεσης όταν Χάμες τροφοδότησε τον Μπιέλ και εκείνος με τη σειρά του έδωσε στον Μπακαμπού, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κοτάρσκι (είχε κάνει έξοδο εκτός μεγάλης περιοχής), αλλά την τελευταία στιγμή ο Σάστρε έβαλε το δεξί πόδι του και έδιωξε σε πλάγιο άουτ, κάνοντας επιτυχημένη διαγώνια κάλυψη για την αναχαίτιση της επίθεσης. Ο Πασχαλάκης ήταν σταθερός για μία ακόμα φορά στο 54′, όταν ο Αουγκούστο επιχείρησε ψηλοκρεμαστό σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε.

Ο Μίτσελ πραγματοποίησε την πρώτη αλλαγή στο 61′, με τον Σέρτζι Κανός να αντικαθιστά τον Μασούρα. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ντεμπούταρε με την ερυθρόλευκη φανέλα και πέρασε αριστερά. Το ματς δεν είχε ρυθμό σε αυτό το διάστημα και είχε επέλθει σχεδόν απόλυτη ισορροπία. Ο Ολυμπιακός είχε την μπάλα στην κατοχή του και επιδίωκε τη δημιουργία μέσα από πειστική κυκλοφορία πάνω στο χορτάρι. Ο Νάσμπεργκ πήρε τη θέση του τραυματία Κουλιεράκη στο 70′. Ο ΠΑΟΚ έκανε δύο ακόμα αλλαγές στο 72′. Ο Μπράντον Τόμας αντικατέστησε τον Ζίβκοβιτς και ο Σβαμπ τον Ντάντας. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, στο 73′. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η ερυθρόλευκη άμυνα αδράνησε και δεν έδιωξε την μπάλα, εκτυλίχθηκε φάση διαρκείας στη συνέχεια, με τον Πασχαλάκη να βγάζει το αριστερό σουτ του Αουγκούστο από το ύψος του πέναλτι, όντας εκτός θέσης. Μετέπειτα, η κεφαλιά του Μπράντον από κοντά δεν βρήκε στόχο και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 75′, ο Ελ Αραμπί αντικατέστησε τον Μπακαμπού. Στο 77′, ο Σβαμπ σέντραρε από αριστερά, ο Πασχαλάκης έχασε την μπάλα μπροστά από τον Ολιβέιρα και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Ρέαμπτσιουκ, γλιτώνοντας τα χειρότερα. Στο 80′, ο Ραμόν πήρε τη θέση του Μπιέλ και ο Σαμασέκου του Χάμες στο 81′. Ο Κανός μετατοπίστηκε στο δεξί «φτερό» και ο Ραμόν έπαιξε μπροστά και αριστερά. Ήταν σαφές πως αν έμπαινε γκολ, όποιος το έβαζε θα κέρδιζε.

Οι δύο ομάδες ήταν αμφότερες προσεκτικές στο δεύτερο ημίχρονο και σπάνια έδωσαν δικαίωμα. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αουγκούστο στο 87′ δεν βρήκε στόχο και η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 88′, οι Μπράντον και Σαμασέκου συγκρούστηκαν στον αέρα και ο μέσος του Ολυμπιακού χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για να επιστρέψει στο ματς. Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90’+1′, ο Μπίσεσβαρ αντικατέστησε τον Κωνσταντέλια. Στο 90’+2′, ο Ράφα Σοάρες «βούτηξε» για πέναλτι (το εκμαίευσε και δεν υπήρχε παράβαση) προ του Παπασταθόπουλου στα αριστερά της μικρής περιοχής (όπως επιτίθονταν οι Θεσσαλονικείς), ο Κρούζλιακ δεν ξεγελάστηκε από την πτώση του αριστερού μπακ των γηπεδούχων και υπέδειξε φάουλ και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον Πορτογάλο για «θέατρο». Το ματς έληξε χωρίς σκορ στην Τούμπα…

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Γήπεδο: Τούμπας

ΓΚΟΛ:

Διαιτητής: Ιβάν Κρούζλιακ (Σλοβακία)
Βοηθοί: Μπράνισλαβ Χάντσκο (Σλοβακία), Βλάνταν Τοντόροβιτς (Σλοβακία)
Τέταρτος: Δημήτριος Μαλούτας (ΕΠΣ Ημαθίας)
Διαιτητής VAR: Μίχαλ Οτσένας (Σλοβακία)
Διαιτητής AVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Κίτρινες κάρτες: 45’+1′ Ντόουγκλας Αουγκούστο, 79′ Σάστρε, 90’+2′ Ράφα Σοάρες / 69′ Παπασταθόπουλος, 82′ Ροντινέι

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (70′ Νάσμπεργκ), Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Ντάντας (72′ Σβαμπ), Νάρεϊ, Κωνσταντέλιας (90’+1′ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (72′ Μπράντον), Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (80′ Ραμόν), Μασούρας (61′ Κανός), Χάμες Ροντρίγκες (81′ Σαμασέκου), Μπακαμπού (75′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς