15.9 C
Athens

ΟΦΗ – ΠΑΣ 0-0: Το VAR πήρε την μπουκιά από το στόμα των Κρητικών

ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0, με το VAR να στερεί τη χαρά της νίκης στους Κρητικούς που έφτασαν στο πολυπόθητο γκολ στο 90+8′ με τον Λουίζ Φελίπε.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πήγε να γίνει ήρωας στην επιστροφή του στο Γεντί Κουλέ, αλλά το VAR του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα.

Ο ΟΦΗ ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει ποτέ στο πολυπόθητο τέρμα που χρειαζόταν, σπαταλώντας αρκετές φάσεις, με τις επιλογές των ποδοσφαιριστών να μην είναι οι κατάλληλες στο κρίσιμο σημείο.

Οι Κρητικοί είχαν τον έλεγχο από την αρχή, αλλά ο ΠΑΣ στο 14′ έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με τον Παμλίδη να μην μπορεί να πιάσει το σουτ αφύλαχτος μέσα από τη μικρή περιοχή.

Ντίκο και Λάρσον στη συνέχεια σπατάλησαν μεγάλες ευκαιρίες από πλεονεκτικό σημείο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν 11 τελικές στο πρώτο μέρος, με τη μόλις μία να πάει στην εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν άλλαξαν. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε την υπεροχή, αλλά του λείπανε οι σωστές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει το «0» και να φύγει με τον βαθμό από την Κρήτη.

Στο 65′ ο Ντίκο έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ με το κεφάλι, ενώ στο 80′ ο Λάρσον βρέθηκε φάτσα με την εστία αλλά το σουτ έσωσε ηρωικά ο Καραχάλιος.

Ο Νταμπράουσκας έριξε στα τελευταία λεπτά στο παιχνίδι και τον Λουίζ Φελίπε και οι Κρητικοί συνέχισαν τις προσπάθειες τους.

Στο 90+5 ο Παντελάκης είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον ΠΑΣ με 10 παίκτες.

Τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί κατάφεραν να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ με χρυσό σκόρερ τον Λουίζ Φελίπε, αλλά το VAR του στέρησε τη χαρά, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Βούρος, Διαμαντής, Πασαλίδης (83′ Λουίζ Φελίπε), Λάρσον, Θοράρινσον (83′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Ντιουσέ (73′ Περέα), Μπάκιτς (62′ Μοσκέρα), Τοράλ, Ντίκο (73′ Τσιλιανίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριενστρα, Νίνης (90+5′ Λιάσος), Μορέιρα (85′ Σταματελόπουλος), Παμλιδης (69′ Τζίμας), Μπαλαν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς