14.4 C
Athens

Τσιτσιπάς – Γκιγιέν 2-0: Πρόσφερε θέαμα σε χιλιάδες θεατές στο ΟΑΚΑ κι έκανε το 1-0 για την Ελλάδα ο Στέφανος (vid)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς «σκόρπισε» στους δύο ανέμους τον αντίπαλό του στον πρώτο αγώνα επί ελληνικού εδάφους για το Davis Cup και χάρισε ένα όμορφο πρωινό στους περίπου 12.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προερχόμενος με φόρα από την πορεία του μέχρι τον τελικό στο Australian Open «σκόρπισε» με συνοπτικές διαδικασίες (2-0 σετ) τον Γκιγιέν μπροστά σε περίπου 12.000 θεατές στο ΟΑΚΑ για να κάνει το 1-0 για την Ελλάδα κόντρα στο Εκουαδόρ στα πλαίσια του Davis Cup.

Την ευκαιρία να δουν και να χειροκροτήσουν από κοντά τον Στέφανο Τσιτσιπά είχαν οι Έλληνες φίλαθλοι του τένις, που βρέθηκαν κατά χιλιάδες το πρωί του Σαββάτου (4/2) στο κλειστό του ΟΑΚΑ για το πρώτο παιχνίδι στη μάχη Ελλάδας – Εκουαδόρ για το Davis Cup.

Σημειώνεται, ότι τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των δύο πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας, οι οποίοι έχασαν πρόσφατα την ζωή τους, μετά τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή, ανοικτά της Ανδραβίδας.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο «Tsitsifast», ο οποίος γνώρισε την αποθέωση δήλωσε: «Δεν αγχώθηκα στο ματς. Θέλω να συγχαρώ τον αντίπαλο μου. Είχαμε μία καλή μάχη. Δεν τον γνωριζω ως παίκτη, αλλά κάναμε ένα καλό ματς. Ευχαριστώ τον κόσμο, ο οποίος ήλθε να μας υποστηρίξει στην προσοπάθεια μας. Εχω μεγάλη χαρά που βρισκομαι εδω με την ομαδα και θα βάλουμε τα δυνατά μας για το καλύτερο. Δεν είχα άγχος από την παρουσία του κόσμου. Επαιξα την προηγουμενη εβδομαδα σ’ ενα εξισου μεγάλο γήπεδο, χωρίς τόσους πολλούς Ελληνες και εδώ είναι η συνέχεια. Πάμε παιδιά. Πάμε»!

Σήμερα (04/02), ακολουθεί ο αγώνας του Αριστοτέλη Θάνου (σ.σ. ο Μιχάλης Περβολαράκης αισθάνθηκε ενοχλήσεις) με τον Αντρές Αντράντε, ενώ την Κυριακή (σ.σ. έναρξη αγώνων στις 12.00), θα γίνουν οι αναμετρήσεις:

Στέφανος Τσιτσιπάς – Πέτρος Τσιτσιπάς / Γκονζάλο Εσκομπάρ (Νο44) – Ντιέγκο Ιντάλγκο (Νο76)

Στέφανος Τσιτσιπάς-Αντρές Αντράντε (Νο 564)

Μιχάλης Περβολαράκης-Αλβαρο Γκιγιέν (Νο 731)

Την πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς