18.1 C
Athens

Πόλο: Ο Ολυμπιακός για το 24ο Κύπελλο της ιστορίας του κόντρα στον Παναθηναϊκό που αναζητά το πρώτο

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του ελληνικού αθλητισμού θα τεθούν σήμερα (4/2) αντιμέτωποι στις 19:00 στην Πάτρα, στον τελικό του 23ου final-4 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών.

Αυτό που στα περισσότερα ομαδικά αθλήματα αποτελεί το απόλυτο ντέρμπι, στο πόλο δεν έχει ούτε αντίστοιχη βαρύτητα, ούτε πλούσια ιστορία, μιας που ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί παραδοσιακή δύναμη του χώρου και αρκείται σε κάποιες… εκλάμψεις, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός είναι ο κυρίαρχος των εγχώριων διοργανώσεων εδώ και 30 χρόνια.

Για του λόγου το ασφαλές, τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν το «παρών» σε τελικό κυπέλλου για 11η διαδοχική χρονιά (31η συνολικά) και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν τον 24ο τίτλο τους και έκτο συνεχόμενο, οι Πράσινοι φτάνουν μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στην καταληκτική αναμέτρηση του θεσμού.

Η προηγούμενη ήταν το 2015 στο Καρπενήσι, όταν και πάλι βρέθηκαν απέναντι στον Ολυμπιακό και ηττήθηκαν εύκολα με 18-10.

Εκείνη η σεζόν (2014-15) ήταν και η καλύτερη στην ιστορία του τμήματος υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού.

Οι δύο φιναλίστ αναμετρήθηκαν φέτος στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Α1, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει ισάριθμες εύκολες νίκες: 20-5 στον Πειραιά, στις 29/10 (με έξι γκολ του Γιάννη Φουντούλη) και 15-7 στο Πάρκο Γουδή, στις 10/12, σε ένα ματς πάντως όπου ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά ανταγωνιστικός (το σκορ ήταν 9-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς