16.6 C
Athens

Αλ Φατέχ – Αλ Νασρ 2-2: Ο Ρονάλντο εξιλεώθηκε στο 93′ με πέναλτι κι έσωσε τον βαθμό κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Δώνη (vid)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε 3 (και κάτι) 90λεπτα προκειμένου να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της Αλ Νασρ και τελικά τα κατάφερε με πέναλτι...

Το αήττητο σερί της μπόρεσε να διευρύνει η Αλ Νασρ και να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, λίγες μέρες μετά την απώλεια του Super Cup από την Αλ Ιτιχάντ.

Με σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από την άσπρη βούλα (ο Πορτογάλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα στην τρίτη του συμμετοχή και δεύτερη στο πρωτάθλημα) η ομάδα του Ρούντι Γκαρσιά έσωσε τον βαθμό (2-2) απέναντι στην Αλ Φατέχ και διατηρήθηκε στην κορυφή ισόβαθμη με την Αλ Σαμπάμπ (η οποία έχει ματς περισσότερο).

 

Ο Πορτογάλος είδε γκολ του να ακυρώνεται σωστά ως οφσάιντ ενώ είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος το ένα σε κενή εστία μετά την απόκρουση του Ρίνε στο σουτ του Ταλίσκα. Κατάφερε να… εξιλεωθεί στο 93′ με το κερδισμένο πέναλτι συμπαίκτη του στην έδρα της Αλ Φατέχ του Γιώργου Δώνη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη τους ευκαιρία στο 12ο λεπτό όταν ο Ρόσι απομάκρυνε ασταθώς μια σέντρα από τα δεξιά και ο Κρίστιαν Τέγιο με φοβερό σουτ εκτός περιοχής έγραψε το 1-0.

 

Η Αλ Νασρ πήρε την κατοχή της μπάλας και στο 42′ μετά από κάποιες χαμένες ευκαιρίες κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Κονάν σέντραρε από τα αριστερά και ο Ταλίσκα από το ημικύκλιο έπιασε το σουτ και έκανε το 1-1.

 

Οι φιλοξενούμενοι… μαρτύρησαν για να δημιουργήσουν ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος και στο 58′ η Αλ Φατέχ ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα όταν ο Σααντάνε γέμισε στην περιοχή με πολλά φάλτσα και ο Μπεντέμπκα που είχε κάνει κίνηση στην περιοχή ως φορ κεραυνοβόλησε τα δίχτυα του Ρόσι.

 

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στον βαθμό που ήθελε και ο Γιώργος Δώνης ωστόσο ένα χαζό μαρκάρισμα στις καθυστερήσεις έδωσε την ευκαιρία στην Αλ Νασρ να πετύχει το 2-2 από την άσπρη βούλα και να διευρύνει το αήττητο σερί των 12 αγώνων που έτρεχε στο πρωτάθλημα.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε με εξαιρετικό τρόπο σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα.

 

Για κακή του τύχη βέβαια δεν υπήρχε χρόνος για ανατροπή αφού 1′ αργότερα με χρήση VAR ο Ταλίσκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες σε αντίπαλό του.

ΑΛ ΦΑΤΕΧ (Δώνης): Ρίνε, Αλ Ζουμπαϊντί (81′ Αλ Χαρί), Αλ Νταχίμ, Σααντάνε, Μπουχουμαΐντ (62′ Αλ Ναχντί), Πέτρος, Αλφεχαΐντ (81′ Αλ Μούσα), Μπεντέμπκα, Τέγιο (72′ Αλχασέμ), Αλ Χουλαΐφ (62′ Αλότχμα), Αλ Μπρικάν

ΑΛ ΝΑΣΡ (Γκαρσιά): Ρόσι, Αλ Χανάμ (83′ Αλ Μπουσχαΐλ), Αλ Αμρί, Αλ Ουζαμί (87′ Αλ Χασάν), Κονάν, Αλ Χαϊμπαρί (65′ Αλ Σουλαϊχίμ), Λουίζ Γκουστάβο, Γιαχία (65′ Μασαρίποφ), Ταλίσκα, Χαρίμπ (65′ Μαρτίνες), Ρονάλντο

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς