15 C
Athens

Ολυμπιακός – Εφές: Το παράδειγμα του περσινού Φλεβάρη, η «κατάρα» και ο νόμος του ΣΕΦ

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να ξορκίσουν έναν ακόμη «κακό τους δαίμονα» τη φετινή σεζόν και έχουν το απόλυτο μομέντουμ και τρόπο για να το καταφέρουν κόντρα στην πάνοπλη και αποφασισμένη Εφές

Ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο με στυλ στην Πόλη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε και είναι έτοιμος για το 2/2 κόντρα σε τουρκικές ομάδες στην δεύτερη «διαβολοβδομάδα» του 2023 στην Euroleague.

Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε μία εξαιρετικό περίοδο παίζοντας ολοκληρωτικό μπάσκετ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να έχει το «μαγικό φίλτρο» για να ξεπερνάει με μαεστρία τις σημαντικές απουσίες λόγω τραυματισμών, όπως έκανε και την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν είχε στη διάθεσή του τους Σλούκα και Πίτερς.

Οι δύο προαναφερθέντες λογικά δεν θα προλάβουν ούτε τη σημερινή (3/2, 21:00) αναμέτρηση απέναντι στην Εφές, αλλά οι Πειραιώτες, πλέον, έχουν το «know how» και το βάθος στο ρόστερ τους για να ανταπεξέλθουν.

Μένει να φανεί ποια θα είναι τα νέα τρικ που θα εμφανίσει στο παρκέ ο κόουτς Μπαρτζώκας, που δείχνει να βασίζει πολλά τουλάχιστον στο αμυντικό κομμάτι στον ανεβασμένο Λούντζη, που ελέω της απουσίας Πίτερς παίρνει περισσότερα λεπτά και πρωτοβουλίες, προερχόμενος από μία πειστική εμφάνιση με τη Φενέρ.

Από εκεί και πέρα, στο καμίνι του ΣΕΦ (τέταρτο σερί sold out) ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί και μία κάκιστη προϊστορία τα τελευταία 4 χρόνια κόντρα στην ομάδα του Αταμάν, μετρώντας μόλις μία νίκη στις τελευταίες 9 αναμετρήσεις των δύο ομάδων, είτε στην regular season είτε στο Final-4, όπως πέρυσι.

Οι Τούρκοι έχουν τη μερίδα του λέοντος από το 2019 μέχρι σήμερα, με μοναδική ήττα αυτή του περασμένου Φλεβάρη (10/2), όταν ο απόντας στο σήμερα, Κώστας Σλούκας, είχε «εκτελέσει» τους Τούρκους με τρίποντο σε «νεκρό χρόνο» στην παράταση.

Στο τότε, το ΣΕΦ ήταν άδειο. Στο σήμερα (3/2) ο Ολυμπιακός μαζί με τον κόσμο του ψάχνει μία ακόμη νίκη απόδειξης της ανωτερότητάς του για να παραμείνει… Αγάς στην κορυφή της Euroleague και να κάνει το 2/2 απέναντι στους εκπρόσωπους της Τουρκίας.

Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Μίλαν Νέντοβιτς (Σλοβενία) θα είναι οι διαιτητές της σπουδαίας αναμέτρησης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς