23.5 C
Athens

Euroleague: Χέρι-χέρι στην κορυφή Ολυμπιακός και Ρεάλ – 10 χρόνια χωρίς νίκη στη Μαδρίτη ο ΠΑΟ

Ρεκόρ 15-7 για τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό και Ρεάλ στο τέλος της 22ης αγωνιστικής της Euroleague - Μια δεκαετία μόνο ήττες στη Μαδρίτη για τον Παναθηναϊκό

Η εμφατική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής της Euroleague, όπου συνεχίζει να βαδίζει χέρι-χέρι με τη Ρεάλ.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν με άνεση από την έδρα της Φενέρμπαχτσε και θα τελειώσουν τη διαβολοβδομάδα στο ΣΕΦ, όπου καλούνται να ξεπεράσουν ένα ακόμα τουρκικό εμπόδιο, εκείνο της Αναντολού Εφές. Η νίκη επί του συγκροτήματος του Δημήτρη Ιτούδη βελτίωσε το ρεκόρ του Ολυμπιακού στο 15-7, όσο έχει και η Ρεάλ, που πήρε το 15ο της θετικό αποτέλεσμα στη διοργάνωση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, χθες βράδυ στη Μαδρίτη.


10 χρόνια μόνο ήττες από τη Ρεάλ για τον Παναθηναϊκό

Στην άλλη πλευρά του νομίσματος οι Πράσινοι, που γνώρισαν στην Ισπανία τη 14η φετινή τους ήττα και συνεχίζουν με ρεκόρ 8-14. Η Μαδρίτη αποδεικνύεται… καταραμένη για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επιστρέφει με ήττα από την έδρα της Ρεάλ τα τελευταία 10 χρόνια!

Τελευταία φορά που το τριφύλλι χαμογέλασε στην ισπανική πρωτεύουσα ήταν τον Μάρτιο του 2013, όταν κέρδισε τη Ρεάλ με 73-74 για το Top-16. Στη 10ετία που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός έχει γνωρίσει 12 συνεχόμενες φορές την ήττα από τη μαδριλένικη ομάδα.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής της Euroleague

Πέμπτη (02/02)
Βαλένθια – Μακάμπι
Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας
Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου

Παρασκευή (03/02)
Φενέρμπαχτσε – Άλμπα Βερολίνου
Ζάλγκιρις – Παρτίζαν
Μονακό – Ρεάλ Μαδρίτης
Ολυμπιακός – Εφές
Μπασκόνια – Παναθηναϊκός
Βιλερμπάν – Βίρτους Μπολόνια

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς