15.9 C
Athens

Ρόμα – Κρεμονέζε 1-2: Η ουραγός της Serie A μετά τη Νάπολη άλωσε και τη Ρώμη, πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με την Κρεμονέζε στο Κύπελλο Ιταλίας! Η ουραγός – και χωρίς νίκη παρακαλώ – σε 20 αγωνιστικές της Serie A που απέκλεισε στους «16» της διοργάνωσης τη Νάπολι και εκτός έδρας, το έκανε ξανά απέναντι στη Ρόμα και μάλιστα πολύ πιο εύκολα αφού δεν έφτασε στα πέναλτι (1-2).

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο παρατάχθημε με αλλαγές και αρκετά χαλαρή. Το πρώτο καμπανάκι χτύπησε στο 28′ όταν ο Ντέσερς μετά από κλέψιμο έφυγε τετ α τετ και ανατράπηκε από τον Ρούι Πατρίσιο. Κέρδισε το πέναλτι, έκανε το 0-1 από την άσπρη βούλα.

Το αυτογκόλ του απρόσεχτου Τσελίκ στο 49′ αφύπνισε τη Ρόμα, με τον Ντιμπάλα και τον Έιμπραχαμ να περνούν στο ματς (ο Άγγλος είχε δοκάρι) αλλά το γκολ να έρχεται στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ρόμα δεν είχε άλλο χρόνο και υπέστη απίστευτο κάζο με την Κρεμονέζε να προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα! Σημειώνεται πως πριν από 17 χρόνια η Κάλιαρι ως νεοφώτιστη είχε φτάσει στα ημιτελικά, κάτι που τώρα κατάφερε και η Κρεμονέζε!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Τρίτη 31/1

Ίντερ – Αταλάντα 1-0 (57′ Νταρμιάν)

Τετάρτη 1/2

Φιορεντίνα – Τορίνο 2-1 (64′ Γιόβιτς, 89′ Ικονέ / 90+2′ Καραμό)

Ρόμα – Κρεμονέζε 1-2 (90+4′ Μπελότι / 28′ πεν. Ντέσερς, 49′ αυτ. Τσελίκ)

Πέμπτη 2/2

Γιουβέντους – Λάτσιο (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς