16.4 C
Athens

Λουτσέσκου: Έχω πέσει θύμα ξενοφοβίας, το ερώτημα είναι πότε θα αποκτήσουμε την σωστή παιδεία

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό στο παιχνίδι ανάμεσα στην Σεπσί και την Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα στο πρωτάθλημα Ρουμανίας, που δεν τελείωσε ποτέ καθώς ο διαιτητής το σταμάτησε λόγω ρατσιστικών συνθημάτων που ακούγονταν στην εξέδρα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως σωστά έπραξε ο διαιτητής και διέκοψε τον αγώνα, κάνοντας λόγο για «σωστή παιδεία» που λείπει από την κοινωνία, ενώ υποστήριξε ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ξενοφοβίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Ο διαιτητής σωστά έπραξε. Ο κανονισμός λέει ότι οι αγώνες θα πρέπει να διακόπτονται σε τέτοιες περιπτώσεις και εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι είχε το κουράγιο να σταματήσει το παιχνίδι. Το ερώτημα είναι «πότε θα αποκτήσουμε την σωστή παιδεία». Εμείς και όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου, γιατί τέτοιου είδους φαινόμενα.

Έγινε ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση και πρέπει να συγχαρούμε το διαιτητή. Χρειάζεται να υποστηρίξουμε την απόφαση του με δραστικά μέτρα που θα πρέπει να παρθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν έχει πέσει και ο ίδιος θύμα ξενοφοβίας αποκάλυψε ότι του έχει συμβεί: «Nαι, αλλά δεν έχει πλέον σημασία. Το συνήθισα και έχω την ικανότητα να ξεπερνώ τέτοιες καταστάσεις», απάντησε σχετικά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς