20.8 C
Athens

«Άλκη ζεις»: Φίλαθλοι του Άρη ξαγρύπνησαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος φοιτητής (pics)

Είναι από τις μέρες που δεν βγαίνουν εύκολα τα λόγια, από τις εικόνες που σε γεμίζουν με δέος και δίνουν δύναμη σε μία δύσκολη στιγμή: Σαν σήμερα (1/2) το 2022 ο Άλκης Καμπανός ξεψυχούσε μετά από δολοφονική επίθεση 12 οπαδών του ΠΑΟΚ, αλλά η μνήμη του θα μείνει αιώνια...

Ήταν σαν σήμερα… Σαν σήμερα «έφυγε» τόσο άδικα μια ψυχή γεμάτη όνειρα, αγάπη, όραμα, ελπίδα και μία «κιτρινόμαυρη» καψούρα. Τον σκότωσαν με «κρύο» αίμα 12 παιδιά της ηλικίας του, απλώς γιατί στην ερώτηση «τι ομάδα είσαι;» έδωσε μία απάντηση που δεν τους… έκανε. Άλκη ζεις. Άλκη συγγνώμη.

Ένα χρόνο πριν, το 2022, ακριβώς στις 00:19, ο Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός από τα δολοφονικά χτυπήματα κάποιων που θέλουν να ονομάζονται άνθρωποι. Ήταν 12 οπαδοί του ΠΑΟΚ απέναντι σε δύο αθώους φιλάθλους… περαστικούς, που υποστήριζαν τον Άρη.

Στην οδό Θεόδωρου Γαζή, η οποία έχει πια μετονομαστεί σε «Άλκη Καμπανού», μια οδό, έναν δρόμο ποτισμένο από τα δάκρυα χιλιάδων ανθρώπων, που «κουβαλάει» αμέτρητα γιατί: «γιατί να δολοφονηθεί αναίτια ένα παλικάρι 19 χρόνων;».

Εκεί σήμερα συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα δεκάδες άνθρωποι, ένα χρόνο μετά για να τιμήσουν τη μνήμη του 19χρονου αγοριού…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ARIS F.C. (@arisfc_official)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, αυτό που έγινε στο σημείο που ξεψύχησε ο Άλκης προκαλεί μόνο δέος, συγκίνηση, ανατριχίλα.

Κόσμος συνέρρεε για να ανάψει ένα κερί, να προσευχηθεί, να μείνει στο σημείο όπου έπεφτε νεκρός ο άτυχος φοιτητής. Βουβά πρόσωπα, γεμάτα πόνο, οδύνη, αλλά και απορία:

«Θεέ μου γιατί; Γιατί να γίνει αυτό; Ποιους πείραξε; Γιατί δεν σταμάτησαν να τον χτυπούν; Τι κακό προκάλεσε;». Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα στον χρόνο.

Δείτε τις σχετικές εικόνες του «Thesstoday.gr»:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς